Бисквитки

вторник, 7 ноември 2017 г.

Асфалтирането на улици във Враца и в кв. Кулата продължава



„Продължава асфалтирането на улици във Враца и в кв. Кулата, като  част от ремонтните дейности са финансирани с отпуснатите средства от Министерски съвет, а останалите пътни настилки се възстановяват по Водния цикъл.“, каза кметът Калин Каменов. Той уточни, че са приключени строително-ремонтните дейности по възстановяването на бул. „Мито Орозов“, в участъка от кръстовището на ул. „Стоян Заимов“ до площад „Руски“. В момента се извършват довършителни работи, свързани с тротоарните ивици.
В момента се извършват строително-ремонтни дейности и по ул. „Бенковски“ до пресечката с ул. „Петропавловска“. В района е положен първият асфалт и се възстановяват тротоарните ивици. „След завършване на строително-ремонтните дейности, ще бъдат засадени дървета в обособени площи на тротоарите. От ул. „Петропавловска“  до бул. „Крайречен булевард“ също ще бъдат насадени нови дървета,  тъй като старите са изгнили. Всички дървета са премахнати след протокол от лесоексперти.“, добави още Каменов.
 В момента се полага и асфалтова настилка по ул. „Славейков“, като до края на седмицата ще бъде готова и тази пътна отсечка.
В квартал Кулата в момента се работи по няколко улици. „До 20 ноември се очаква възстановяване на ул. „Орешака“, която е най - дългата успоредна на ж.п. линията улица и много дълго време беше разкопана. До 15 ноември се очаква да завършват строително-ремонтните дейности на още 4 улици – ул. „Кокиче“, ул. „Купена“, ул. „Ритлите“ и ул. „Сениче.“, каза още Каменов.
Съгласно утвърден график от фирмата изпълнител – ДЗЗД „Воден цикъл 2011“, се очаква до 25 ноември да приключи полагането на асфалтовата настилка на улиците - „Вишна“, „Дъб“ и „Извор“. В края на месец ноември, ще бъде възстановена пътната настилка на ул. „Мир“ /„Дъб“/, свързваща квартал Кулата със село Нефела, както и ул. „Герена“. „Така, след приключване на всички дейности, почти целият квартал ще бъде с изцяло обновена пътна инфраструктура.“, посочи още кметът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар