Бисквитки

вторник, 7 ноември 2017 г.

На 27 ноември се открива Коледният базар във Враца



З

На 27 ноември се открива Коледният базар във Враца
За втора поредна година на площад „Христо Ботев“ Община Враца организира голям Коледен базар. Тази година той ще бъде открит по-рано, за да могат жителите и гостите на града да се насладят на висококачествени занаятчийски изделия. Началото ще бъде поставено на 27.11.2017 г. в 18:00 часа. 10 дървени къщички ще бъдат наредени и пищно украсени на централния площад „Христо Ботев”. На щандовете ще бъдат представени ръчно изработени сувенири от майстори на коледна украса, картини с коледни и новогодишни мотиви. Врачани ще имат възможността да си закупят домашни сладка и мармалади от местни производители. Участие в базара ще вземе и търговец на био храни и здравословни лакомства, подходящи и за най- малките посетители. Всеки посетил базара ще открие магията на ръчно изработени квилинг свещи, които са оригинално решение за коледен подарък. Гостите на Коледния базар ще могат да вкусят и традиционни български, коледни ястия и греяни вина с различни вкусове и аромат.
Предвидени са и места за продажба на скара и пелин.
Освен щандовете, отрупани с най-разнообразни стоки и лакомства, коледно настроение ще внесе и ледената пързалка, която миналата година гостува в града ни и създаде истинска еуфория и усмивки сред деца и възрастни.
В следващите седмици предстои поставянето на светещата коледна украса в различни части на града.
С освещаване на рибен курбан за здраве от Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий и благотворителна изложба – базар на шарани, 6 декември, Враца ще отбележи християнския празник Никулден и 150 години от изграждането на храм „Св. Николай Мирликийски“. На базара ще бъдат представени 50 никулденски шарани, като събраните средства от закупените ястия ще бъдат за ремонт на родилно отделение в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца.
Вечерта на 6 декември, официално ще бъдат запалени светлините на градската елха.
В рамките на  Коледния базар, в дните 18,  19 и 20 ще се организират и концерти, които ще бъдат изнесени на откритите сцени на площада. В тях ще вземат участие възпитаници от 9 детски градини и 6 училища.
За първа година, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, на 22 декември ще се проведе Коледарско шествие. До този момент участие са заявили коледарски групи от 4 читалища в общината, както и от училища и детски градини. В деня на шествието ще бъде открита благотворителна изложба – базар на питки, колачета и коледни лакомства, изготвени от читалищните работници в Община Враца. Празничният ден ще завърши с голям концерт на площад „Христо Ботев“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар