Бисквитки

събота, 21 октомври 2017 г.

Саша Безуханова: Враца има предпоставка за развитие на IT специалисти и да бъде център на носители на иновативното икономическо знание



„Враца има предпоставка за развитие на софтуерни и IT специалисти, които да развиват своите продукти, и да бъде център, който да привлича носители на иновативното икономическо знание“. Това каза Саша Безуханова във Враца по време на семинара EDIT On The Road, чийто инициатор е.
Враца е петият град, в който се провежда събитието, чиято цел е събере дигиталния и традиционния бизнес, за да обсъдят и намерят възможности да работят заедно. Домакин на инициативата беше Търговско - промишлената палата във Враца.
Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и заяви, че Враца все по-често се появява на картата на дигиталните иновации в България. „Започваме да печелим доверие и можем да кажем, че Враца се посочва като добър пример за това, как се въвеждат най-съвременните и дигитални направления в работата на институциите.“, каза още Каменов и добави, че в града е въведен последен модел видео система за наблюдение, която отчита трафика, контрола и сигурността на пътя. Той посочи също, че във Враца се използва и работят ефективно две приложения – информационно и мобилният портал „Аз, кметът“, чрез който само за няколко месеца са обработени над 100 сигнала на граждани. „Благодарение на приложението имаме най-бърза връзка с гражданите и отговаряме на техните въпроси, сигнали и предложения“. Каменов заяви още, че чрез иновативните идеи и работата на Софтуер Общество, Враца разговоря с големи инвеститори за създаване на дигитален проект в града. „Убеден съм, че нашият град върви в правилната посока, особено, когато работим с партньори като EDIT On The Road и Move.bg, които са уникални за България.“, каза още Калин Каменов.
На семинара врачанинът Калин Илиев, който е съосновател на brandЪ и WonderSwamp, разказа пътя му от Враца до работата му в централния офис на голяма автомобилна компания в Германия, както и за начина на реализирането на мечтите си. В програмата се включи и Биляна Пантева, която е Google trainer на Дигитален Гараж. Тя показа първи стъпки за изграждане на ефективно онлайн присъствие, с фокус върху създаване и подобряване на фирмения уебсайт и промотирането му. Работилница с високопродуктивен диалог за местните дигитални и традиционни бизнеси бе също част от програмата на семинара.
В роудшоуто EDIT On The Road във Враца участва още и Емилиян Кадийски от Враца Софтуер Общество, ученици, представители на институции и бизнеса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар