Бисквитки

петък, 20 октомври 2017 г.

Обучиха се първите лидери от Враца, участници в „Международната награда на херцога на Единбург“



В периода 14-15 октомври във Враца се проведе първият обучителен курс за Лидери, като част от стратегията на Наградата за развитие на Северозападeн регион. Домакин на събитието бе Младежки дом, а в него се включиха учители и доброволци от първите лицензирани оператори на Международната награда на херцога на Единбург в града: ПЕГ „Йоан Екзарх”, СУ „Козма Тричков” и Младежки дом.
Обучителният курс бе динамичен и наситен с различни предизвикателства и емоции за участниците. През първия ден освен, че се запознаха с философията и основните принципи на Наградата, участниците направиха и своето първо, мини Приключенско Пътуване из града. С оглед на градската среда и инфраструктурата, двата екипа избраха да реализират изследователски пътувания, съответно на екологична и културна тематика.
Вторият ден продължи с ролеви игри и различни дискусии насочени към подпомагането на младежите при целеполагане и планиране на тяхното участие в програмата. Ученето чрез преживяване е водещ принцип в Наградата, ето защо по време на обучителния курс учители и доброволци влязоха в ролята на младежи и родители, за да разберат по-добре техния свят и предизвикателства. В края на деня участниците създадоха план за действие за всяка от организациите си, така че да представят Наградата на младежи и да разкрият пред тях възможностите, които тя дава в световен мащаб.
Организаторите пожелаха успех на новите членове на семейството на Наградата и скоро да видят първите младежи, участници в „Международната награда на херцога на ЕдинБург” от град Враца. В началото на 2018 г. от Фондацията на Наградата ще стартира кампания за лицензиране и на други организации от региона, така че заедно да се подпомогне развитието на младите хора в региона.
Екипът на Наградата изказва своите искрени и специални благодарности на кмета Калин Каменов, за подкрепата и поканата Наградата да стъпи във Враца; на директора на Младежи дом Георги Врабчев, за домакинството и партньорството, както и на хората ангажирани за цялостното съдействие и подкрепа Наградата да е достъпна във Врац

Няма коментари:

Публикуване на коментар