Бисквитки

вторник, 24 октомври 2017 г.

Юлия Пискулийска на 75!



С литературна вечер Клуб на дейците на културата – Враца отбеляза 75-та годишнина на Юлия Пискулийска – журналист, поет, писател, общественик.
Проявата в Художествената галерия откри председателят на КДК Емилия Ралчева, която припомни епизоди от минали срещи на Юлия с врачанска публика, по повод премиери на нейни книги.
Снимков материал от детските и младежки години на Юлия във Враца, както и знакови случки от живота на журналистката представи на мултимедия проф.Ангел Кунов – брат на Юлия.
Различни епизоди от творческия път на Пискулийска разказаха нейните гости от София- журналистите Румяна Братованова и Кирил Янев, както и Доротея Табакова- преподавател по славянска филология в Софийски университет „Климент Охридски”. Те провокираха Юлия с различни въпроси, на които тя с усмивка даваше отговори.
В импровизираната анкета се включиха и нейните деца Стефка, Зорница и Йордан.
Пискулийска разказа  интерсни случки, спътствали работата й като журналист, както и за срещите си с известни български и световни личности.
Авторката прочете стихотворения от стихосбирката „Диво цвете”, която излезе от печат в края на 2016 година.
Искрени пожелания за здраве и творчески успехи  Юлия Пискулийска получи от младите творци от литературен кръжок „Ботевци” , които заедно с потесата Диана Николчева й връчиха цветя и поздравителен адрес.
Специални поздравления Пискулийска получи от областния управител Малина Николова, от Община Враца и от многобройните си приятели и почитатели в родния град Враца.
Вечерта завърши с изпълнения на Доротея Табакова, чиято китара не остави безразлични в залата. Голяма част от публиката припяваше заедно с нея песните  на Булат Окуджава.


Няма коментари:

Публикуване на коментар