Бисквитки

вторник, 6 юни 2017 г.

Среща с журналистите Таня и Георги Карданови



Клуб на дейците на културата и Регионална библиотека „Христо Ботев”-  Враца представиха  книгата „Пулсиращи думи” на журналистите Татяна Карданова и Георги Карданов. Литературната проява събра приятели и почитатели на семейството журналисти с врачански корени. „Пулсиращи думи” е първата им съвместна книга, в която двамата автори  са събрали по-значимото и интересното от журналистическата им работа, което са успели да съхранят. Акцент те са поставили върху родния врачански край, където са работили в местни медии.
Председателят на КДК Емилия Ралчева  разговаря с двамата автори, които разказаха допълнителни факти и непубликувани подробности около интервютата и материалите в книгата. Те споделиха любопитни неща от журналистическата си кариера.
Карданов  разказа за 13 годишната си работа като репортер и редактор във врачанския вестник „Отечествен зов”, за арестуването му в село Борован, както и други  случки, свързани с местни хора и събития. Сподели и личните си впечатления от срещите си с Дамян Дамянов, Стефан Данаилов, Жорж Ганчев, Христо Калчев и др.
Татяна Карданова е работила в различни медии, насочени към различни социални и възрастови групи, което й  е дало възможност  да общува с интересни хора от цялата страна. Тя сподели за срещите и личностите, които са я вълнували и впечатлявали в нейната журналистическа практика, за тъжните и смешните страни на живота, отразени в нейните репортажи и интервюта.
За преживени общи случки от близкото минало разказаха Борис Врачовски, Кръстьо Трендафилов, Иванка Колева и др.
Директорът Силвия Врачовска подари на гостите издания на Регионалната библиотека, на краеведска и историческа тематика, свързани с Врачанския край.

Няма коментари:

Публикуване на коментар