Бисквитки

понеделник, 5 юни 2017 г.

Левски зарадва Ловеч и България

Завършиха снимките на филма за Апостола „Лъвский: Европеец в Българско 
Васил Левски оживя в революционната си столица Ловеч! Това  стана факт благодарение на поредната акция на режисьорът-родолюбец Искрен Красимиров и неговата „Незабравимата България“. Снимките се състояха на 3 юни от сутринта до вечерта в музея „Васил Левски“ в града с Покрития мост. Тежката роля да влезе в кожата на Левски се падна на популярния ни актьор със златен глас – Симеон Владов, прочул се като дубльор на стотици филми и чудесен театрален актьор.
„За мен беше истинско предизвикателство да говоря с думите на Апостола и да усетя тежестта на ямурлука и силяха му. Когато снимахме сцената с превързаната глава, почувствах наистина какво е да си Левски – най-сложната задача на света! Надявам се да сме се справили, но крайната дума ще има Негово Величество Зрителят“.
Сюжетът на лентата е базиран на три теми – Идеалът, Парите и Предателството.
„Симеон Владов е идеалният вариант за Апостола на Свободата и зрителите ще се убедят в това“, сподели режисьорът на лентата и съвременен Ботев – Искрен Красимиров.
Децата и посетителите на музей „Васил Левски“ в Ловеч имаха уникалната възможност да се снимат за спомен със „живия Левски“ , както го нарекоха те. „Приликата е уникална! Страхотен образ, това наистина е Левски!“ бяха само част от реакциите на малчуганите и възрастните.
Очаква се премиерата на филма да се състои около 18 юли 2017г. в София навръх 180-годишнината от рождението на Апостола на Свободата – Васил Левски. Екипът планира да направи премиери и в Ловеч, Карлово, Тетевен.
Искрен Красимиров, режисьор.
Основател на "НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ"
www.nezabravimatabg.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар