Бисквитки

четвъртък, 4 май 2017 г.

Заповед



З А П О В Е Д
759/03.05.2017 г.
На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА, в изпълнение на Заповед № РД-18-К-8/04.04.2017 г. на Областния управител на Област Враца, във връзка с определения пожароопасен сезон в горските територии на Област Враца от 10.04.2017 г. до 31.10.2017 г.,

НАРЕЖДАМ:
                  1. Кметовете на кметства, кметските наместници и кметските пълномощници на територията на Община Враца, ръководителите на ведомства, юридически и физически лица, стопанисващи, извършващи дейности или преминаващи през или покрай горски територии, да създадат необходимата организация за осигуряване на пожарната безопасност в горските територии.
                  2. Кметовете на кметства, кметските наместници и кметските пълномощници на територията на Община Враца, ръководителите на ведомства и юридическите лица да организират и проведат съответните инструктажи и да запознаят имащите отношение длъжностни лица и работещи с действащите нормативи, регламентиращи осигуряване на пожарната безопасност в горските територии, със Заповед № РД-18-К-8/04.04.2017 г. на Областния управител на Област Враца и с настоящата заповед, и осъществяват контрол по изпълнението им.
                  3. Настоящата заповед и Заповед № РД-18-К-8/04.04.2017 г. на Областния управител на Област Враца да се изпратят за сведение и изпълнение до кметовете на кметства, кметските наместници и кметските пълномощници на територията на Община Враца, ръководителите на ведомства и юридически лица, стопанисващи, извършващи дейности или преминаващи през или покрай горски територии.
                  4. При възникване на пожар в горските територии в Община Враца, незабавно да бъде предоставяна информация на оперативния дежурен по Общински съвет за сигурност.
                  5. Служителите в звено „Други дейности по селско и горско стопанство, лов и риболов“ при Община Враца, при и по повод изпълнение на своите задължения да следят за възникване на пожари в горските територии в Община Враца и своевременно да предоставят информация на съответните органи по пожарна безопасност и защита на населението.
                  6. Гражданите на Община Враца да се запознаят с настоящата заповед и със Заповед № РД-18-К-8/04.04.2017 г. на Областния управител на Област Враца чрез публикуването им на официалния сайт на Общинска администрация град Враца, в един местен ежедневник и една местна радиостанция, както и да бъдат поставени на таблото за съобщения в сградата на Общинска администрация.
                  Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на Нина Дакева - Секретар на Община Враца.


МАРИЯ ПОПОВА
ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА ВРАЦА
/ЗАПОВЕД  659/26.04.2017 г./

Няма коментари:

Публикуване на коментар