Бисквитки

петък, 11 ноември 2016 г.

С ИЗЛОЖБА „БОСОНОГА ОБИЧ“ И ДИГИТАЛНА СЕДЯНКА С ПРА-ПРА ВНУЧКАТА НА БАБА ИЛИЙЦА СТАРТИРА ВЪВ ВРАЦА ФОРУМЪТ ЗА СОЦИАЛНА ПРОМЯНА, ДВИЖЕНА ОТ ЕМПАТИЯ - EMPATHEAST



Днес, 11-ти ноември с изложба „Босонога обич“ на фотографите Милица Джанждова и Мария Ангелова, разказваща за устойчивата любов на възрастни двойки от селата около Враца, дигитална седянка на тема Моята българска история и в присъствието на г-н Калин Каменов, кмет на Община Враца, пра-пра внучката на баба Илийца, приятели, партньори и представители на медиите стартира Международният форум за социална промяна EMPATHEAST.

Днес тридневният форум ще продължи с интерактивния панел Център-Периферия; панел за Мултисекторно партниране с цел инвестиции за социална промяна с Надежда Лумбева; акробатично шоу, резултат от предизвикателството за артистична намеса в града, отговарящо на въпроса „Какво ни свързва“, водещ въпрос на тридневния форум; както и с изложба на Италианския културен иститут „Светът на мита и духовността между миналото и настоящето“ от 17:30 ч. в Регионален исторически музей, Враца и естетическо, социално и кулинарно предизвикателство с гост-лекторите и участниците във форума - EmpathEAT ВЕЧЕРЯ от 19:30 – 22:30 ч. в Хижата „Вестителят“, като местата са ограничени и изискват предварително записване на: http://bit.ly/2eGBtNW.

Основният ден от програмата е събота, когато всички международни лектори ще участват в дискусионен панел от 9:30 до 13:30 ч. в Младежки дом на тема „Истории на промяната“ – как социалните иновации могат да променят средата и създават алтернативи - в икономиката, гражданското участие, културата, образованието, където се очаква и засилен интерес на гости от цялата страна.

Сред акцентите в събота още са интерактивният панел Световно кафене, с Фабрика за идеи и Джуниър Ачийвмънт - 12-ти ноември, 14.30 - 17.00 ч. в Младежкия Дом, търсещ отговор на въпроса Какво може да върне младите хора и професионалистите към региона на Враца и/или да ги накара да останат в него?; интердисциплинарният спектакъл МИР ВАМ на студио за документален театър Vox Populi, документиращо най-болезнените зони на бежанския проблем у нас на 12-ти, събота от 18:00 ч. в Драматичния театър, Враца /изисква предварителна регистрация тук: http://bit.ly/2eGBtNW/ и много други.

Пълната програма на програмата на EMPATHEAST 2016, лектори и теми, можете да видите тук: www.empatheast.net.

Организатори на Форума са Фабрика за идеи, които са и движещата сила зад инициативата „Резиденция баба”, активна в селата около Враца тази година. EMPATHEAST e третият пореден форум за три години. Първите два форума са проведени в София и Пловдив.


EMPATHEAST 2016 се случва в партньорство с община Враца, Junior Achievemеnt България, MOVE.bg, „Резиденция баба“, хората от село Челопек и Паволче, Plovdiv 2019, читалище Хамалогика – Бургас.
---

Програмата на EMPATHEAST 2016, лектори и теми, можете да видите тук: www.empatheast.net
Регистрация участие: http://bit.ly/2eGBtNW
Повече за EMPATHEAST и снимки: http://bit.ly/2eFafb3
Facebook страница: www.facebook.com/empatheast
Facebook събитие: http://bit.ly/2dRzNC8
За контакти:

Марта Радева
0898 94 55 07

Няма коментари:

Публикуване на коментар