Бисквитки

вторник, 4 октомври 2016 г.

Кметът на Община Враца Кал връчи дипломите на абсолвенти



С тържествена церемония в Градската концертна зала във Враца бяха връчени дипломите на 60 бакалаври по специалностите „Медицинска сестра” и „Акушерка” от филиал „Проф. д-р Иван Митев“-Враца към Медицински университет - София. Тази година висшето учебно заведение завършват 44 медицински сестри и 16 акушерки.
„Обичта към хората е ключът към успеха във Вашата работа. Вие ще бъдете отлични медицински специалисти ако бъдете отдадени на професията, а тя е кауза, достойна за уважение. Заради силата и волята на вашия труд и решение, да останете и да работите тук - в България, да се борите с трудностите и да не се отказвате е нещо, за което искам да ви аплодира цялата зала. Обичайте хората и бъдете здрави!“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов приветства абсолвентите. Директорът на филиала проф. Пенка Маринова също поздрави дипломантите и съобщи, че от другата година специалностите във висшето учебно заведение във Враца ще се увеличат и ще бъдат вече 7. Новите направления ще бъдат „Лекарски асистент“ с образователна степен бакалавър и магистратура -  „Трудотерапия“.
На тържеството присъстваха още зам.-председателят на 43-то Народно събрание Явор Хайтов, председателят на Общински съвет - Враца Румен Антов, доц. д-р Стоян Танчев, директорът на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца Орлин Цветков, представител на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев"-Монтана.
Тържеството продължи с празничен концерт, полагане на традиционната клетва на медицинската сестра, а след това бяха раздадени дипломите на абсолвентите лично от кмета на Община Враца Калин Каменов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар