Бисквитки

понеделник, 4 юли 2016 г.

Калин Каменов: Умишлено е увреден кранът на яз. „Мраморчица“, няма опасност за жителите на околните села



„Недоброжелател се е опитал да демонтира и да разруши изпускателния кран на язовир „Мраморчица“ в село Горно Пещене. Кранът е пренавит и в момента от там изтича вода“. Това заяви кметът на Община Враца Калин Каменов по повод инцидента. Той допълни, че водата се оттича в р. Скът и подчерта, че няма опасност за жителите на съседните села Горно Пещене и Мраморен, но въпреки това водоемът се следи. Експерти на Община Враца и днес извършиха проверка на язовира и установиха, че капацитетът му е пълен на 50 %.
Калин Каменов заяви, че Община Враца е спечелила проект за ремонт на два язовира, който ще се финансира от фонд „Солидарност“. Първата позиция е  за ремонт на конструкцията на язовирната стена и на гасителя на яз. „Желязковец“, с. Баница, чиято стойност е до 122 700 лв., а втората е за ремонт на преливник и гасител на яз. „Мраморчица“, с. Горно Пещене, като финансовите параметри са до 162 400 лв.  
Кметът на Община Враца допълни, че предстои издаване на решение за избор на изпълнител и след изтичане на 10-дневния срок за обжалване, ако не е постъпила жалба, следва сключване на договор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар