Бисквитки

вторник, 21 юни 2016 г.

Премиерът с министри дойде във Враца



Народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, заедно с Областния  управител Малина Николова,посрещнаха министър – председателя Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов, както и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. Те посетиха Враца, за да инспектират ремонта на участък от бул. „Васил Кънчов“. За дейностите по рехабилитацията му, Правителството отпусна средства в размер на 6 млн. лв.
Петя Аврамова приветства с добре дошъл премиера във Враца и му благодари за осигурените средства  за ремонта на бул. „В. Кънчов“.
Борисов остана доволен от извършените до момента ремонтни дейности и посочи, че останалите средства за цялостната рехабилитация на 7-километровата отсечка ще бъдат осигурени.
„Това, което със сигурност ще направим за Враца, е да си довършим цялата работа“, каза Борисов и допълни, че Правителството ще успее да изпълни поетия ангажимент.
Ремонтните дейности  на път Е-79 във Враца включват предварителни локални ремонти на настилката, полагане на изравнителен и износващ пласт асфалтобетон, подмяна на бетоновите бордюри, почистване на колекторната отводнителна система. Предстои полагане на нова хоризонтална маркировка и подмяна на ограничителните системи за осигуряване на безопасността на пътуване.
Кметът на Община Враца Калин Каменов заяви, че градът като цяло се нуждае от подкрепа и заради разбитите от Водния цикъл улици.
„Има две години време да се построи. Хората накрая си плащат, защото избират кметове, които не вършат работа. Водният цикъл го провалиха. Първият воден цикъл беше във Враца и трябваше вече да е приключил и хората да са забравили“, коментира още Борисов.
При пристигането си във Враца, той беше посрещнат от 6-годишния Пепи, който подари играчка – багер за внука на премиера от децата на Враца.
„Нека това да Ви напомня, че децата на Враца искат асфалтирани улици“, пожела си още малкият Пепи.
Премиерът получи и картина със символа на Враца – прохода Вратцата, който му беше подарен от Валентина Михайлова с благодарност от врачани.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова получи цветя от д-р Иво Ралчовски, който и благодари за оказаното съдействие и помощта за Враца.
Средствата, с които се извършват ремонтните дейности на пътния участък, са отпуснати благодарение на съвместните и навременни усилия на народния представител Петя Аврамова, областния управител Малина Николова и кмета на Община Враца Калин Каменов, в посока оптимизация на пътната инфраструктура в града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар