Бисквитки

петък, 6 май 2016 г.

Участие на врачани в Републикански турнир по стрелба

Отборът по стрелба на СК „Спартак –Враца“ при ОД на МВР Враца, взе участие в Републикански турнир по стрелба „БИНЕВ, ТРОШАНОВ, АНГЕЛОВ“ който се проведе на 04 и 05 май 2016г. в гр. София, на стрелбището на  Академия – МВР. Турнира се провежда за 20– ти пореден път и е в памет на полицаите загинали при изпълнение на служебния си дълг – старши сержант Ангел Ангелов от IX РПУ, капитан Йордан Бинев и старши сержант Красимир Трошанов от РДВР – София.
            Турнира беше открит от Главния Секретар на МВР и Председател на Спортна асоциация на МВР – г-н Георги Костов, който произнесе прочувствена реч пред състезателите, колегите и близките на тримата загинали полицай.
 В турнира взеха участие 16 отбора и 101 състезатели, като същия е последна проверка на стрелковите умения преди Републиканското първенство, което ще се проведе от 28 юни до 01 юли 2016 в гр. Варна.  
В отборното класиране женския отбор на СК Спартак Враца се нареди при призьорите и излезе на  почетната лента. Отборът в състав Катя Василева и Марина Тодорова  зае четвърто място, след отборите на СДВР– шампиони  при жените, Академия -МВР и  ОДМВР – Благоевград. Мъжкия отбор в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Евгени Христов остана на шесто място. Шампиони при мъжете станаха стрелците от ОД на МВР – Плевен.
В комплексното отборно класиране отбора на ОДМВР – Враца  зае шесто място, а купата на турнира  спечелиха представителите на СДВР.
В индивидуалната надпревара Катя Василева спечели сребърния медал, класирайки за пореден  път в призовата тройка при жените.  Ивайло Флоров и Евгени Христов след безапелационно добра стрелба спечелиха съответно второ и трето място  при мъжете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар