Бисквитки

събота, 2 април 2016 г.

М ГЕРБ Враца организира хипотерапия за деца с аутизъм


Младежката структура на ГЕРБ - Враца за 8-ма поредна година проведе традиционната хипотерапия за деца с аутизъм. Поводът за инициативата е Световния ден за повишаване информираността на хората по въпросите на аутизма - 2-ри април. Деца от Ресурсен център - Враца имаха възможността да яздят кон на базата край пещерата „Леденика". Децата получиха и безплатни карти за конна езда. Те бяха връчени от Малина Николова – общински ръководител на ГЕРБ – Враца.
Ние и колегите от Ресурсен център сме уверени, че това което правим е наистина една пълноценна грижа за децата. Доказано е, че ездата помага за физическата рехабилитация и социалната им адаптация. Смятаме, че поне един път в годината им доставяме истинско удоволствие и ги разнообразяваме. Радваме се , че имаме едини силни партньори във ваше лице и заедно да правим нещата по-добри.” – каза Малина Николова.
На празника присъства и народният представител Петя Аврамова. Тя поздрави всички участници в инициативата и заяви, че един от начините да се преодолеят стереотипите в обществото са именно такива събития.
„Тази идея, която стартира преди 8 години вече привлича все повече деца. За пореден път са осигурени и годишни безплатните карти за конна езда. Те са предоставени от собственика на конете господин Николай Коцев. Така всяка година ние прекарваме едни незабравими моменти с децата, с техните родители и със специалистите от ресурсен център Враца.”, допълни Петя Аврамова. Тя бе категорична, че инициативата ще продължи и занапред.
ПП ГЕРБ - Враца финансира издаването на брошури и специално подготвения от родителите вестник с информация за състоянието аутизъм. В тях са включени съвети за обучението на децата, как да комуникираме с тях и да им оказваме необходимата помощ. Жените от ГЕРБ – Враца също се включиха в кампанията, като разпространиха над 400 бр. от вестника в училища и институции в Община Враца. Целта на кампанията е да помогне децата с аутизъм и техните родители, като им подаде ръка в трудният път към приобщаването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар