Бисквитки

понеделник, 7 март 2016 г.

Работна среща с ръководството на Великотърновския университет.

Днес в Областна администрация – Враца се проведе Работна среща с ръководството на Великотърновския университет. На нея се обсъди развитието на Врачанския филиал на висшето учебно заведение. Срещата е иницирана от инж.Петя Аврамова – народен представител и домакинствана от областния управител Малина Николова.
Целта на работното съвещание е обсъждане на Споразумение за партньорство между ВТУ – Филиал Враца, народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, Областна администрация – Враца, Общинска администрация – Враца и Регионален инспекторат по образованието – Враца.
Възможностите за откриване на нови професионални направления и специалности във ВТУ – Филиал Враца и необходимостта от нова Програмна акредитация представи проф. д-р Христо Бонджолов – ректор на ВТУ. Участниците в срещата – народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, областният управител Малина Николова, зам.областният управител Ирина Иванова, кметът на община Враца Калин Каменов, зам.-кметът на община Враца Петя Долапчиева и ръководството на ВТУ се обединиха около идеята за кандидатстване за нова Програмна акредитация на Филиал Враца. Тя включва искане за откриване на новите професионални направления: филология, история и археология, социални дейности, обществени комуникации и информационни науки, туризъм, математика, информатика и компютърни науки и изобразително изкуство.
Новите професионални направления и специалности могат да се реализират през учебната 2017-2018 г. и са в отговор на приоритетите на регионалната и местна политика за развитие на висшето образование в област Враца.
За реализиране на образователния проект се обсъди и възможността за предоставяне за управление на нова сграда на ВТУ – Филиал Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар