Бисквитки

петък, 11 март 2016 г.

Кампанията „Право на зрение“ гостува във Враца



Националната кампания „Право на зрение“ гостува във Враца на 14 март. Целта на кампанията е предотвратяване на слепотата чрез информираност на пациентите и навременни прегледи. Тя е фокусирана върху двете най-значими очни заболявания – глаукома и катаракта. Те са най-честата причина за слепота в света. И докато при катарактата зрението може да се възстанови, при глаукомата загубата му е необратима.
В Световната седмица за борба с глаукомата, на 14 март от 11.30 ч., информационна беседа във Враца ще проведе известният офталмохирург д-р Иво Ралчовски, зам.-председател на комисията по здравеопазване в Общински съвет – Враца. Беседата ще бъде в Конферентната зала на Общински съвет и всеки присъстващ ще може да зададе своите въпроси към специалиста. Информационната среща се провежда със съдействието на Община Враца.
Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат в рисковата група за развитие на двете заболявания. Тя е подкрепена от Пациентска организация „Глаукома“ и Национална глаукомна асоциация. Основен медиен партньор на кампанията е вестник „Трета възраст“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар