Бисквитки

петък, 4 март 2016 г.

Врачанските структури на ВМРО отбеляза националния празник


Структурите на ВМРО в област Враца се включи активно в различни инициативи, свързани с честването на националния празник на България – Трети март.
Във Враца, представители на младежката организация, водени от своя председател Момчил Янков и общинските съветници Красимир Ангелов и Марин Цветков раздадоха стотици значки и картички. След участието на представителите на ВМРО в общоградското тържество, бе открита паметна плоча на руския унтерофицер Симеон Петров. Като част от десния „летящия“ отряд на ген. Николай Леонов, той загива при освобождението на град Враца. Народният представител Красимир Богданов припомни на събралите се патриоти за славните събития довели до освобождението на България от турско робство. Паметната плоча е изработена от майстора каменоделец Момчил Христов по инициатива на Илия Николов и клуба на Плакалнишките миньори.
В община Роман, на връх националния празник, беше учредена женска организация на ВМРО в с. Камено поле, след което, присъстващите отдадоха почит пред тримата опълченци от селото. Гости на събитието бяха секретарят на националната женска организация Галя Георгиева, общинският председател на ВМРО-Роман Марин Връбчев и кметът на Камено поле Цветелина Ботева. Войводите уважиха и честването на освобождението в с. Долна Бешовица, като поднесоха венци и цветя на паметника на падналите във войните.
Структурите на ВМРО в Криводол, водени от народния представител Красимир Богданов и общинският лидер на д-р Тихомир Тодоров, участваха в поклонението пред загиналите опълченци от общината. Патриотите изгледаха и концерта на ансамбъл „Гоце Делчев“ – София, след което уважиха рождения ден на д-р Тодоров, който на трети март празнува двоен празник.
Представители на ВМРО от Козлодуй и Мездра се включиха във всенародното поклонение на връх Шипка.
Във всички врачански общини бяха раздадени поздравителни картички и разлепени плакати, посветени на 138-та годишнина от освобождението на България от турско робство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар