Бисквитки

вторник, 1 март 2016 г.

Община Враца ще раздаде 2 500 знамена на деца по време на интерактивни уроци



От 2 март Община Враца стартира интерактивни уроци  в учебни заведения на територията на града. С инициативата по родолюбие Общината дава началото на проявите, свързани с предстоящите Ботеви дни.  Учителят и актьор Филип Филипов ще се превъплъти в образа на великия революционер Христо Ботев, а режисьорът Искрен Красимиров ще влезе в ролята на видния български писател и общественик Захари Стоянов. Двамата ще проведат 25 интерактивни урока в училищата във Враца и чрез разкази и факти за славни българи ще пресъздадат историята на България. 
Първият интерактивен урок ще започне в 09.00 ч. в НУ „Иванчо Младенов“. На него ще присъстват кметът на Община Враца Калин Каменов и зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, които ще раздадат българския трикольор на учениците от от I  до IV клас в учебното заведение. 
Кметът на Община Враца Калин Каменов ще раздаде националния флаг и в други  училища, както следва:
- От 10. 00 ч. в СОУ „Васил Кънчов“;
- От 10.30 ч. в ЕГ „Йоан Екзарх“;
- От 11. 35 ч. в НУ „Св. Софроний Врачански“.
По повод 3 март - Националния празник на Република България и 138-та годишнина от Освобождението на България от турско робство, Община Враца ще раздаде 2 500 броя от българското знаме на ученици от I  до IV клас. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар