Бисквитки

сряда, 28 октомври 2015 г.

ОТЧЕТ НА „В и К“ ООД - ВРАЦА ЗА 9 МЕСЕЧИЕТО НА 2015г.


 
„В и К“ ООД – Враца отчете финансовите си резултати към 9 месечието на 2015г. Направените инвестиции са на стойност - 2 500 000лв., което е преизпълнение на инвестиционната програма. Дружеството е едно от малкото в страната, постигнали нарастване на всичките си финансови показатели. През периода са извършени реконструкции и разширения на водопроводната мрежа във всички общини на Област Враца. Подменени и реконструирани са 42333,4м. водопроводи. Част от по-големите извършени реконструкции и ремонтни дейности са : реконструкцията на външен водопровод между селата Градешница и Баурене (3551м), реконструкцията на напорен водопровод с.Хубавене – гр.Роман (1200м), реконструкция на външния водопровод Борован- Рибине (4300м), реконструкция на водопровод Фунията в гр.Козлодуй, реконструкция на водопровода в с.Рогозен (954м). Ремонтирани са водоемите в селата Попица, Три кладенци, Струпец, Баница, Радовене. Всички извършени реконструкции имат за цел да намалят загубите на питейна вода, честотата на авариите и да подобрят като цяло предоставяната от ВиК услуга.
Успоредно с реконструкциите, дружеството поетапно продължава въвеждането на автоматична система за управление на водоснабдяването и канализацията. Икономическият ефект от автоматизацията на помпените станции, водоемите и разходомерите е голям. Това позволява осъществяване на денонощен контрол върху системите за подаване на вода и управление на енергийните мощности.
С цел подобряване на водоподаването и предотвратяване загубите на питейна вода, дружеството продължава зонирането и монтирането на регулатори на налягане на територията на областта. За 9 месеца са зонирани кв.Бистрец, кв.Кулата, селата Челопек, Баница, Елисейна, Моравица, част от градовете Враца, Мездра и Оряхово.
През отчетения период успешно заработиха и пречиствателните станции в гр.Бяла Слатина, гр.Мездра и гр. Козлодуй.
От съществено значение за ефективността на основните дейности на дружеството е и обслужването на потребителите. През отчетения период дружеството завърши изграждането и предстои откриване на Приемен център за обслужване на клиенти от типа на „едно гише“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар