Бисквитки

вторник, 22 декември 2015 г.

Представиха стихосбирка на Виктория Иванова в клуба на ВМРО



На 21 декември в клуба на ВМРО-Враца на бул. „Хр. Ботев“ 38, Виктория Иванова представи своята осма книга - „Белег от друг живот”. „Тя е лиричен сборник, в който поетесата засяга теми, близки до сърцето на всеки човек, като семейството, любовта, социалните проблеми на съвременното българското общество“, заяви при откриването на срещата народният представител Красимир Богданов.
Виктория Иванова е родена в Бяла Слатина, но живее във Враца и работи в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Христо Ботев”. Член е на врачанското дружество на писателите, а отскоро и на Съюза на българските писатели.
Виктория е един от малкото български творци, превеждани на албански език (петата й стихосбирка – „Пътеводна светлина” се разпространява в Македония и Косово). Има отличия от литературните конкурси „За един по-човечен свят”, „Жени и вино, вино и жени”. Удостоена е с първа награда от „Мелнишки вечери на поезията” (2004). Нейни стихове са публикувани в местния периодичен печат и в литературните издания: в. „Пулс”, в. „Български писател”, сп. „Пламък”, сп. „Везни”, сп. „Современност” (Македония)."
Присъстващите зададоха много въпроси, а самата авторка сподели любопитния факт, че в произведенията и присъстват всички сезони и месеци, с изключение на месеца в който е родена – януари и обеща още нови хубави стихове.
В края на срещата Виктория Иванова раздаде автографи и отправи лични пожелания към всички, които пожелаха да притежават книгата и „Белег от друг живот”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар