Бисквитки

понеделник, 21 декември 2015 г.

Турнир по баскетбол за девойки в зона "Рила".

На 20 декември в Ботевград се проведе вторият турнир по баскетбол за девойки в зона "Рила". Домакините от Ботевград направиха малък коледен подарък на момичетата от всички отбори и, вместо в старата зала "Балкан", девойките изиграха срещите си в една от най-модерните зали в България - "Арена Ботевград".

В първия двубой за деня домакините от "Балкан" и гостенките от "Монтана 2003" направиха интригуващ мач, в който победител излезе местният тим с резултат 54 : 50.

Във втората среща един срещу друг се изправиха отборите на "Ботев 2012" и "Рилски Спортист". Девойките от Самоков бързо доказаха позицията си на фаворит в срещата и чрез силна защита до самия край на четвъртата част взеха победата с 76 : 19.

Третата среща противопостави лидерите в групата "Рилски Спортист" и "Балкан". Мачът започна изключително равностойно, като до почивката развоят бе точка за точка. Слаба трета част на самоковлиики обаче даде победата на "Балкан" със 67 : 47.

Последният мач за деня бе между "Монтана 2003" и "Ботев 2012". И двата отбора изиграха силна първа част, като пропуски на врачанки им попречиха да вземат ранно водачество в срещата. След почивката момичетата от Монтана напипаха ритъма в играта си, докато нашите момичета не успяха да продължат първоначалния си устрем и така крайният резултат дойде при 89 : 34. За отбора от Враца абсолютен дебют направиха Ралица Петкова, Преслава Кузова Мария Декова и Магдалена Декова.

По програма следващият турнир ще се проведе в Самоков, в началото на 2016 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар