Бисквитки

понеделник, 23 ноември 2015 г.

Община Враца и БКС са готови за зимата



Гражданите на Враца ще могат да следят в реално време работата на общинската снегопочистваща техника, стана ясно на днешната среща на кмета Калин Каменов с медиите. Всички машини са снабдени с GPS и работата им ще бъде проследявана както от специализирания щаб, така и на сайта на БКС. Освен необходимата техника и работна ръка от общинското предприятие са попълнили необходимите запаси от сол - около 250 тона.

Силните ветрове през уикенда са нанесли щети на три спирки, две светофарни уредби и са прекъснали тока на места в града и околните села. Щетите се отстраняват. Зесегната е и сградата на Община Враца. По време на бурята градската управа и БКС са работили в пълен синхрон, увери директорът на предприятието Момчил Младенов. След бурята са изнсени около 45 кубически метра шума, унищожени храсти и паднали клони.

Общината подкрепя врачанските чудеса в национален конкурс

Срещата на Калин Каменов с медиите днес се проведе в Регионалния исторически музей, като по този начин кметът акцентира върху участието на Враца във финалния етап от конкурса на вестник Стандарт "Чудесата на България". Той призова врачани да подкрепят номинацията на Рогозенското съкровище в категорията "Съкровища" и Могиланската могила и Неолитната дама Тодорка от Оходен в категорията "Открития".

Гласуването е на сайта www.bgchudesa.com и ще продължи до края на месеца. Добрият резултат в надпреварата ще даде допълнителна популярност за нашите обекти, което ще доведе повече туристи тук, от което печелим всички, обобщи Каменов. Според него културно-историческият туризъм и особено работата на археолозите са основните ни аргументи, с които да привличаме все повече чуждестранни туристи.

Символичен домакин на срещата бе изпълняващият длъжността директор на РИМ Враца Георги Ганецовски. Той даде повече подробности за конкурса, значимостта на Рогозенското съкровище и планираните през следващата година национални и международни проекти на музея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар