Бисквитки

вторник, 25 август 2015 г.

Извънредно заседание


Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от ВиК ООД – Враца проведе  Председателят и Областен управител на област Враца Малина Николова. В заседанието взеха участие кметовете на общини от областта, членове на Асоциацията, главният секретар Петя Донова, управителят на „ВиК“ – ООД – Враца Ангел Престойски и главният счетоводител на Асоциацията Петър Петров
В своето въведение Малина Николова поясни, че финансирането за Община Враца, включително и населените й места ще се осъществи по Оперативна програма „Региони в растеж“, а за всички останали общини на територията на областта - от „Програма за развитие на селските райони“.
В хода на заседанието беше разгледано, гласувано и единодушно прието предложението за приемане на решение за препоръчителния размер от 14 000 лева вноска на държавата в бюджета на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД - Враца за 2016 г.
Малина Николова обясни, че във връзка с така взетото решение на заседанието на Общото събрание, вноските на общините - членове на Асоциацията, формиращи проектобюджета й за 2016 г., съобразно процентното съотношение на гласовете им в Общото събрание, придобиват следните стойности - за Община Бяла Слатина  - 3600  лв., за община Враца вноската е в размер на 10 400 лв., за общините Козлодуй и Мездра  - 2800 лв., 1200 лв. е вноската за общините Криводол и Мизия, а за общините Борован, Роман и Хайредин – 800 лева. Размерът на вноската за община Оряхово е 1600 лв.
Главният секретар на Асоциацията по ВиК Петя Донова направи кратко изложение на осъществените реконструкции и разширения на водопроводната мрежа на територията на областта, извършени от „ВиК“ ООД – Враца за 2015 година. Общата дължина на подменената и реконструирана мрежа е близо 33 000 метра. Тя касае  изграждане водопроводи в селата Тишевица, Бели извор и Голямо Пещене, изцяло новоизграден и въведен в експлоатация каптаж за питейна вода за селата Паволче и Челопек, подмяна на водопроводите в част от селата на територията на община Мездра. От началото на годината са подменени и реконструирани 4600 метра водопроводна мрежа в община Бяла Слатина, като са изградени напорни водопроводи в селата Габаре и Буковец и е извършен ремонт на водоема в село Попица.
Управителят на „ВиК“ – ООД Враца Ангел Престойски допълни също към така представената информация, че размерът на инвестициите, направени от Дружеството от началото на годината е над милион и половина лева.
„Инвестициите надвишават размера на Бизнес – планът, който Дружеството има за 2015 г.“ – уточни Ангел Престойски и допълни, че до края на годината се очаква да бъдат реконструирани още 20 000  метра водопроводна мрежа.  
Малина Николова осведоми присъстващите, че Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД Враца открива приемен ден за граждани. Всеки втори понеделник от месеца от 16.00 ч. до 17.30 ч., ВиК - потребителите могат да поставят своите въпроси или проблеми пред експертите от Асоциацията.  

                                                                                                     

Няма коментари:

Публикуване на коментар