Бисквитки

вторник, 18 август 2015 г.

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ за издигане кандидатурата на Николай Иванов за кмет на община Враца за мандат 2015 – 2019 г.


Анастас Попдимитров
Възпитаник на Театралната академия „Кръстьо Сарафов”. Директор на Драматично-куклен театър - Враца от 1995 г. Между 1999 и 2003 г. е заместник-кмет на Враца. От 2010 г. е председател на Българската асоциация на работодателите в областта на културата. Носител на отличия от национални и международни театрални фестивали. Общински съветник в 3 поредни мандата.

Валери Стаменов
Дипломиран инженер по радиоелектроника. Има следдипломна квалификация по „Специализирани системи за управление на пътна техника”. 25 години работи в системата на МВР. Генерал от резерва, бивш директор на Областната дирекция на полицията във Враца – от 1997 до 2004 г. Заместник-председател на общинския съвет във Враца. Настоящ общински съветник.

Йорданка Манкова
Доктор на филологическите науки, етнолог и доцент. Един от авторите на „Енциклопедия на традиционната медицина” (издание на БАН). Създател на Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански” към РИМ – Враца и негов дългогодишен директор. Автор на десетки книги, над 100 научни публикации и повече от 150 научно-популярни статии.

д-р Георги Комитски
Известен и доказан специалист по ортопедия и травматология в страната. Началник на отделението по „Ортопедия и травматология” в МБАЛ „Христо Ботев”. Два поредни мандата е председател на регионалната структура на Българския лекарски съюз във Враца. През 2011 г. е избран за общински съветник във Враца.

Марин Ботунски
Белетрист, общественик и журналист. Завършва българска филология в СУ „Св.Климент Охридски”. Главен редактор на в. „Отечествен зов” (1975-1982 г.), издател на литературния алманах „Околчица”. Автор на книги в областта на белетристиката и художествената критика и съставител на антологията „И певци песни за него пеят”. Общински съветник в няколко мандата. Носител на „Наградата на Враца” за 2015 г.

Иванка Караиванова
Дипломиран юрист, завършва юридическия факултет на СУ „Св.Климент Охридски”. В 4 последователни мандата е общински съветник във Враца – от 1991 до 2007 г., в два от тях председател и зам.-председател на Общинския съвет. Председател на настоятелството на Народно читалище „Развитие” във Враца.

Виктор Шонев
Ландшафтен архитект, творец и общественик. Висшето си образование получава във Висшия лесотехнически институт. Работи в Проектантска организация – Враца, а след това развива собствено проектантско бюро. Два мандата е общински съветник. Лектор е по градоустройство в Нов Български университет – София.

Николай Николов
Председател на Ученически Общински съвет - Враца в периода 2012-2015 г. Организатор и участник в младежки събития в регионален и национален мащаб. Инициатор на младежки проекти и събития. Ученик на годината в областта на обществената дейност. Организатор на Национална среща на детски и младежки парламенти във Враца. Студент по право в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Ива Спасова
Учител и общественик. Завършва Югозападен университет „Неофит Рилски” – Благоевград, специалност „Български език и литература и история”. В момента преподава в СОУ „Васил Кънчов” – Враца. През 2015 г. е наградена от Министерството на образованието и науката с почетно отличие „Неофит Рилски”.

Георги Митев
Инициатор на младежки прояви във Враца и региона с обществена значимост – чествания, благотворителни кампании, културни прояви. Участва в ученически театрални постановки и спектакли, за което е награждаван. Най-престижното му отличие е призът за актьорско майсторство в Х Международен фестивал на младежкото сценично изкуство „Бургаски изгреви”. Определен е за „Ученик на годината”  в областта на изкуствата през 2014 г.

Димитър Панов
Завършва Българската държавна консерватория. Специализира диригентско-композиторския  клас на  проф. Влади  Симеонов. От  1993 г. е директор на Държавна  филхармония – Враца. Обявен за личност на 2000 г. Носител на званието „Почетен гражданин на Враца”.

Милена Миковска
Юрист, завършва „Право” във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. От 2002 г. работи като адвокат. Член е на Врачанската адвокатска колегия. На местните изборите 2007 г. е избрана за общински съветник.

Ивайло Младенов
Български лекоатлет, европейски шампион на дълъг скок от първенството на Стария континент в Хелзинки, Финландия през 1994 г. В кариерата си има и две трети места от световни надпревари – младежки шампионат през 1992 г. в Сеул, Южна Корея и от военни игри в Рим, Италия от 1995 г. В момента е кондиционен треньор във футболния „Ботев” (Враца) и наставник на сина си Ивайло Петков, който върви по стъпките на своя баща в леката атлетика.

д-р Емилиян Кюркчийски
Хирург, началник на детско хирургично отделение във врачанската болница.  От септември 2013 г. е избран за член на съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев”. Избран за общински съветник през 2011 г. Един от най-добрите детски хирурзи не само в региона, но и в България.

Тони Петров
Строителен инженер, завършва „Хидротехническо стройтелство” в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи в строителна фирма „СП-90” - Враца. През 2010 - 2011 г. е избран за секретар на „Ротари клуб” – Враца, а в мандата 2014 – 2015 г. е негов президент.

Емилия Бонева
Завършва „Начална педагогика” в Югозападен университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Придобива втора професионално-квалификационна степен. Главен учител е в СОУ „Отец Паисий” – Враца. Областен координатор на Синдиката на българските учители във Враца, член е на националното изпълнително бюро на СБУ. Носител на наградата „Учител на годината”.

Кирил Петков
Инженер-химик. Завършва висшето си образование във ВХТИ - София. Доктор на техническите науки, ст.н.с. ІІ степен в областта на неорганичните технологии. Бивш директор на „Химко” (Враца) - заема ръководния пост в три управленски мандата. Мениджър от световна величина в химическата промишленост.



Няма коментари:

Публикуване на коментар