Бисквитки

понеделник, 15 юни 2015 г.

Държавeн шампионат по автомоделизъм

На 13.06.2015г. в град Враца се проведе  Първи кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм радио управляеми модели с ДВГ. Състезанието беше открито от Кмета на Община Враца инж. Николай Иванов, а наградите на победителите бяха връчени от Янко Здравков  – Председател на БФАМС.
В клас 1/10 200 mm Pull Starter на първо място се класира Тони Янчев от отбора на Асоциация на  RC моделистите в България, а на второ и трето място се класираха представителите на СТМК –Враца Георги Ивов и Явор Антонов.
В клас 1/10 200 mm носител на златния медал стана Виктор Робев от отбора на СТМК – Враца, който получи грамота за най-проспериращ състезател в отбора. Сребърният и бронзов медал завоюваха отново представителите на СТМК-Враца Росен  Ралчовски и Емил Давидов.
Дамян Петров стана победител в Клас 1/8 4 WD, а втори и трети станаха Кристиян Крумов и Георги Ивов – и тримата от отбора на СТМК –Враца.
В клас 1/5 Марио Вутов от отбора на СТМК –Враца се класира на първо място, второ място зае Емил Карамфилов от отбора на Асоциация на  RC моделистите в България,  а трети  е Станимир Иванов от София.
Състезанието завърши с коктейл за всички участници, организиран от СТМК –Враца с помощта на ученици от ПГТР със специалност Кетъринг, ръководени от г-жа Ценова и г-жа Янчик.
Следващото състезание домакин на което отново е СТМК Враца и община Враца, ще се проведе на 26-28. 06. 2015г. до пещера “Леденика“ във Врачанския балкан.  Състезанието е включено в календара на Европейската федерация като Гран При „Леденика“ – България.


Няма коментари:

Публикуване на коментар