Бисквитки

четвъртък, 21 май 2015 г.

Националния фестивал на малките театрални форми

22 май /петък/

16. НЕТА и ДКТ – Враца представят:
БАЩАТА
от Аугуст Стриндберг
режисьор Люпчо Горгиевски
участват: Анастас Попдимитров, Румяна Мерджанска, Йоланда Михайлова, Борислав Борисов, Димитър Димитров, Марина Котева, Борислав Сарафанов.
Спеткакълът разкрива преди всичко взаимоотношенията между мъжа и жената. Не само като социални и битови в един обществено-исторически контекст, но и в чисто биологичен смисъл. Ако е истина, че произхождаме от маймуните, нека поне мъжът и жената да са от два различни вида.
Основната тема на творбата е детето и властта над него. В жестоката борба за надмощие жената сипва в ухото на мъжа отрова, поставяйки под съмнение неговото бащинство, което го кара да полудее. Днес, имайки предвид категоричното доказване на бащинството чрез ДНК-тест, тази драма е излишна, но времето, в което твори Стриндберг е друго.
Детето вярва, че е дете на своя баща и в този смисъл всички ние вярваме, че сме чеда на нашия Отец, на нашия творец Бог. Но вярва ли самият Бог, че сме негови деца?
В камерна зала от 18 до 19.30 часа

17. „Eurokaz - Академия за драматични изкуства – Загреб, Хърватия представя:
БЪРКОТИИ
от Роберт Музил
режисьор Бранко Брезовец
участват: Романо Николич, Хрвойка Бегович, Адриан Пездрич, Домагой Янкович, Дадо Чосич, Сузана Брезовец, Тихомир Миловац.
На голяма сцена от 20 до 21.20 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар