Бисквитки

вторник, 19 май 2015 г.

Националния фестивал на малките театрални форми

Днешната програма предлага две заглавия, включени в програмата на 
 20 май /сряда/

ДТ „Стефан Киров” – Сливен представя:
ВЪЗХВАЛА НА КОЛЕБАНИЕТО
от Георги Господинов
режисьор Маргарита Младенова
участват: Таня Йоргова, Деница Даринова, Десислава Касабова, Добромир Цветков, Ивайло Гандев, Димитър Костадинов, Михаил Илийков.
Това е представление за участта на българина от времето на прехода. За живия човек, който вече 25 години се съпротивлява на превръщането му в „електорална единица”; пази в паметта си трепетите, мечтите, мислите и вълненията на своето лично битие, които оречтават човешкото му пространство, достойнството му на един „свят в света”.
В камерна зала от 18 до 19.20 часа

Театър 1999 „Валентин Стойчев” – София представя:
ЧЕРВЕНО
от Джон Лоугън
постановка Владлен Александров
участват: Георги Кадурин и Иван Юруков.
Изкуството е начин да се идентифицираш като човешко същество – това ни показва тази творба, дело на латвиец, който от 10-годишен заминава със семейството си в САЩ. „Червено” е истинско сражение на поколенията и отразява какви са цветовете на героите в творбата, защо и с кого се сражават те, какво търсят и как го постигат. Едно голямо пътуване към себе си.
На голяма сцена от 20 до 21.20 часа

Припомням ви, че всеки ден от 11 часа има обсъждания на представленията от международния фестивал. Дебатите са отворени за журналисти. Провеждат се във фоайето на 2-ия етаж на ДКТ – Враца. При желание, може да осигурим и превод при интервюиране на членове на международното жури.


Няма коментари:

Публикуване на коментар