Бисквитки

понеделник, 18 май 2015 г.

Държавния шампионат за автомодели с електродвигатели,

На 16 и 17.05.2015г. на Автомоделна писта  в гр.Сливница се проведе Първи кръг  от Държавния шампионат за  автомодели с електродвигатели, включен в календара за 2015г. на  Българската федерация по автомоделни спортове.
Домакин на състезанието беше Калин Кокошаров  - Член на УС на БФАМС и председател на секция „Електроавтомодели”.  При отлична организация и добро  време се проведоха свободни тренировки, квалификации и финалите във всички класове. В надпреварата взеха участие 30 състезатели с 40 автомодела от 6 лицензирани клуба за 2015г., членове на БФАМС.
Състезанието беше открито от Калин Кокошаров и от Зам.председателя на БФАМС з.м.с. Дамян Петров.
В крайното класиране в отделните класове, победители станаха: В клас 1:10 Electric Touring – първо място зае Кристиян Костадинов от отбора на „Кинетик” Русе, на второ и трето място се класираха неговите съотборници. В клас 1:10 Electric Stock \деца\ на първо място се класира Кристиян Костадинов от Русе, следван от  неговия съотборник Георги Терзийски, а трети стана Борис Иванов от отбора на СТМК –Враца. Другият представител на отбора  на СТМК –Самуил Кулев, зае шесто място и получи награда за Най – млад проспериращ моделист. В клас 1:10 Electric Stock първото място зае Николай Георгиев от  Модел Яхт Клуб – Пазарджик, втори е Тони Янчев от Козлодуй, който се състезава от Асоциация на RC моделистите –София, трети е  Атанас Георгиев от Пазарджик. В клас 1:12 Electric, победител е Костадин Йорданов от „Кинетик”- Русе, а второ място зае Боби Иванов от СТМК –Враца. В клас 1:16 Electric първи за трети път е Кристиян Костадинов от Русе, а второ и трето място заеха представители на домакините – Калоян Кокошаров и Илиян Илиев.
Следващото състезание от Календара на БФАМС е Първи кръг от ДШ Модели Бъги, което ще се проведе на 30-31 май в гр.Банкя.




Няма коментари:

Публикуване на коментар