Бисквитки

понеделник, 16 март 2015 г.

Общо събрание на Българска федерация по автомоделни спортовe

На 14.03.2015г. в с.Рибарица  се проведе редовно Общо събрание на Българска федерация по автомоделни спортове, свикано от УС. Заседанието беше  открито от г-н Янко Здравков -Председател на УС  с едноминутно мълчание в памет на дългогодишния зам.председател на федерацията Огнян Филипов и ръководено от г-н Дамян Петров - Член на УС. Гост на събранието беше г-жа Росица Стаменова - Държавен експерт в ММС.
На събранието присъстваха представители на 10 клуба от членуващите 12 в БФАМС. По първа точка от дневния ред - Отчет на УС за дейността на БФАМС през 2014г.,  Дамян Петров запозна присъстващите с дейността  на Федерацията и даде положителна оценка за проведените 9/девет/ първенства от Държавния шампионат, 4/четири/ турнира, организирани от клубовете и успешното участие на състезателите от Националния отбор на проведените първенства: ЕП клас 1:5 Бъги в Австрия, СП клас 1:8 Бъги в Италия, ЕП клас 1:8 On road в Италия  и ЕП скоростни модели в  Украйна.
След приемането на отчета, г-жа Росица Стаменова запозна представителите на клубовете с нормативната уредба, касаеща дейността на клубовете и федерацията.
По следващите точки от дневния ред, делегатите на ОС обсъдиха и приеха Календара на БФАМС за 2015г.; промените в Устава и Правилника. Най-много дискусии предизвика обсъждането и  избора на нов Управителен съвет. След гласуване,  УС на БФАМС бе определен в  следния състав:
Председател - Янко Здравков
Зам.Председател - Дамян Петров
Председател Секция 1:5 Large Scale  - Светослав Янакиев - Варна
Председател Секция 1:8 и 1:10 „Оn Road” - Нитро -  Емил Карамфилов -  София
Председател Секция  „Off Road”  - Марио Вутов - Козлодуй
Председател Секция Електро „Оn Road”  - Калин Кокошаров - София
Председател Секция Скоростни модели - Румен Мандов-Варна
По последната точка от дневния ред Разни, бе обсъдено организирането и провеждането  на Гран При  "Леденика" и Гран При Шумен, състезания включени  в  календара на Европейската федерация по автомоделни спортове за 2015г.
                Делегатите единодушно гласуваха и приеха - пистата за автомоделни спортове в град Враца да носи името на Огнян Филипов и във връзка с това,  Председателя на БФАМС да внесе предложение пред ръководството на Община Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар