Бисквитки

вторник, 17 март 2015 г.

Областният съвет по енергийна ефективност на област Враца проведе днес свое редовно заседание

. Срещата откри Областният управител Малина Николова, която представи резултатите от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни сгради на територията на област Враца. Заседанието на Съвета бе председателствано от заместник областният управител Ирина Иванова, а в него взеха участие г-н Петър Добрев - регионален представител на Агенция за устойчиво енергийно развитие за Северозападен район за планиране, кметовете на общини на територията на област Враца, както и представители на „Топлофикация“ АД – Враца, РИОСВ – Враца, РДНСК – Враца, Камара на строителите – Враца.
Членовете на Съвета единодушно приеха Правилника, с който се регламентира организацията и дейността на Областния съвет, като същевременно бе взето решение за създаването на информационно звено за споделяне на добри практики. В хода на заседанието, представителите на общинските администрации и кметовете се запознаха детайлно с възможностите за финансиране на проекти за повишаване на енергийната ефективност и за оползотворяване на енергия от възобновяеми източници по програми и фондове за програмен период 2014 – 2020 г.
Регионалният представител на Агенция за устойчиво енергийно развитие Петър Добрев представи условията и реда за извършване на оценка за енергийни спестявания при спазване на действащото законодателство в страната, като акцентира на процедурата по изготвяне, сроковете за изпълнение и внасяне на съответната документацията.
Областна администрация – Враца пое ангажимента да обобщава добрите практики, касаещи енергийната ефективност и те да бъдат на разположение на организациите и гражданите чрез Официалния й сайт.

Надя Гетова
Експерт „Връзки с обществеността“



Няма коментари:

Публикуване на коментар