Бисквитки

сряда, 11 март 2015 г.

Крими хроника

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР-Враца извършиха разследване по регистрация на лек автомобил „Ауди А6”. Установено е, че  в Пътна полиция-Враца, е представен неистински документ- Договор за покупко-продажба, с щемпел и печат от нотариус. Договорът е изготвен от лицето Д.Г./27-годишна/ от гр. Враца. Работата по случая продължава. 
На 10.03.15г., 81-годишен мъж от гр. Враца е подал сигнал в МВР, че на домашния му телефон се обадил мъж, който се представил за лекар и му съобщил, че негов познат се намира в болнично заведение и се нуждае от  животоспасяваща ваксина, която струва 6000лв. След около 30 минути пред входа на жилището си, възрастния човек предал 1000 лева на непознат мъж. Образувано  е досъдебно производство.
След издирвателни мероприятия по сигнал за кражба на акумулатор от трактор, извършена на 01-05.01. 2015г. в село Лиляче  е установено, че извършителите на деянието са лицата: С.М./18г./; Ц.Б./31г./;Н.И./20г./, и трите лица са  от село Борован, криминално проявени  и осъждани.
На 23.02.15г.,  в РУ-Враца е постъпил сигнал, че  в село Галатин, неизвестно лице е проникнало в частен дом и извършило кражба на цялата ел.инсталация от стените, след което е срязало и откраднало ел.проводник (рекордоман) с дължина около 60м. захранващ къщата.  След ОИМ е установено, че извършител на престъплението е криминално проявеното  и осъждано лице К.К./30г./ от гр.Враца.
         След ОИМ са разкрити лицата Ц.В./52г./ и С.Х./45г./ от гр. Враца, които на 27.02.2015г. нападнали 40-годишен мъж пред жилището му в гр. Враца,  нанесли удар в главата и отнели от него таблет, мобилен телефон, две дебитни карти, лична карта и карти за пазаруване  в търговски обекти.  Двете задържани лица са криминално проявени.
На 10.03.2015г., на територията на УП-Криводол е проведена специализирана полицейска операция с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в нощните увеселителни питейни заведения: проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол; повишаване чувството за сигурност на гражданите; противодействие на битовата престъпност. Не са установени нарушения или престъпления.
При проверка на четири адреса  в село Попица  е установено неправомерно присъединяване на жилищата към ел. система. Образувани са БП.
На 11.03.2015г., в 02:45ч. в РУ-Мездра е получено съобщение за извършена кражба на парична сума от касата на археологически комплекс „Калето”,- гр.Мездра. Установено  е, че е разбита входната врата на помещение, от което са откраднати около 50 лв. Комплексът се охранява със СОТ и жива охрана. Работата по случая продължава. Образувано  е досъдебно производство
На 10.03.2015г., в РУ-Мездра е подаден сигнал, че кмета/Р.С./58г./ на село Долна Кремена е застрелял с пистолет пуснато на свобода куче, за което подалия сигнал гражданин твърди, че е негово. Снети са сведения от свидетели, извършена е проверка относно съхранението на оръжието на Р.С. Работата по случая продължава.
На 10.03.15г., на територията на ПУ-Зверино е проведена специализирана операция за противодействие на закононарушения с горските ресурси. Не са установени нарушения.
В РУ-Козлодуй е получен сигнал, че на 03.03.2015г, неизвестно лице е счупило стъкло на автомобила му. След ОИМ е установено, че извършители на деянието са две 16-годишни лица. 
 На  10.03.2015г., в УП-Хайредин е получен сигнал от жител на село Хайредин, който  е заявил, че неизвестно лице  е откраднало дебитната му карта, от която са изтеглени 570лева. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е 14-одишно момче от същото село. 
На 09.03.2015г., РУ-Роман е получен сигнал, че две лица правят опит да откраднат метална клетка от двора на частен имот  в гр. роман. Установени са две малолетни лица от гр.Роман.

   Регионален говорител на МВР:
      Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар