Бисквитки

сряда, 6 август 2014 г.

Първите помощи от дарителската акция на ГЕРБ Враца потеглиха към Мизия

Рано тази сутрин камион с храна и провизии от първа необходимост за пострадалите в наводнението потегли към Мизия. От началото на седмицата до момента ГЕРБ Враца успя да събере множество чисти дрехи, обувки, одеала и завивки, памперси за деца и възрастни, както и хигиенни материали.
За бедстващите жители на Мизия ГЕРБ Враца осигури 400 консерви, над 300 хляба, 3 палета с минерална вода и пале с натурални сокове. Ръководството на общинската структура специално благодари и на местна частна фирма, която дари 1440 бр. кашкавал, 792 бр. топени сирена и др. млечни продукти, което е храна за общо 2200 човека.
През цялото време на място бяха народните представители инж. Тотю Младенов и инж. Петя Аврамова, които помагаха на местните хора и поддържаха постоянен контакт с институциите. Лично инж. Младенов поддържаше връзка с директора на Агенцията по заетостта и Агенцията по социално подпомагане за оказване на необходимата помощ.
„Следим ситуацията с повишено внимание и от края на миналата седмица до момента оказваме непрекъснато съдействие на кметовете на наводнените населени места. Специално искам да благодаря за неимоверните усилия на Гражданска защита, БЧК, доброволците от Враца, колегите от Оряхово, Монтана, Видин и София, чиято помощ бе изключително необходима!“, заяви Младенов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар