Петимата финалисти заедно с представители на Фондация Reach for Change  Game changers, Силвия Зурлева - член на Борда на директорите на Нова и Ани Салич - посланик на инициативата. Отпред са членовете на детското жури
Петимата финалисти заедно с представители на Фондация Reach for Change – Game changers, Силвия Зурлева - член на Борда на директорите на Нова и Ани Салич - посланик на инициативата. Отпред са членовете на детското жури Източник: Нова ТВ
IT центърът на Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов от Враца е победителят в социално-отговорната инициатива на Нова и фондация Reach for Change – Game changers – Промяната.
Техният проект е да създадат IT център и IT общност в родния си град Враца. В него Емилиян и Теодор ще организират и провеждат безплатни курсове в IT сферата, ще организират различни събития и по този начин ще помагат на младите хора в града да намерят работа и нови възможности за реализация.
Над 14 000 гласуваха за петимата финалисти в Game changers – Промяната и техните идеи. Проектът на Емилиян и Теодор, заедно със социалната чайна на Мая Донева и Стояна Стоева и конната терапия на Веселина Фелдман, събраха най-много гласове.
Днес те представиха своите проекти пред специално жури в състав представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change, като след това се изправиха и пред още едно предизвикателство – да убедят деца между 10 и 12 години, че именно техният проект трябва да спечели инициативата. Така детско жури имаше изключително важна роля и помогна в избора на победителя.
„През годините Нова не е спирала да помага на децата”, заяви Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.
„Днес обаче влагаме нов смисъл в понятието „благотворителност”. Достигнахме до един друг етап, в който да дадем възможност на младите хора да се развиват и да помагат на хора в нужда”, допълни тя.

„Повярвахме във вашия опит и желание да накарате младите хора да остават във Враца. Повярвахме в мечтата ви Враца да стане силиконовата долина на България”, с тези думи Ани Салич, посланик на програмата, се обърна към победителите.
Освен финансова подкрепа, Емилиян и Теодор ще станат част и т.нар. Инкубатор на фондация Reach for Change, в който ще получат професионални съвети и насоки, за да реализират проекта си.
Останалите четирима финалисти също ще получат финансова подкрепа и ще бъдат включени в програмата ЛАБ, където отново ще могат да осъществят идеите си с помощта на професионални съвети и насоки.