Бисквитки

понеделник, 10 ноември 2014 г.

Започва конкурс за коледна украса във Враца



            От днес до 9 декември във Враца ще се проведе традиционният конкурс за коледна украса. „Наближават едни от най-хубавите дни в годината – Коледните и Новогодишни празници. Ние отново ще положим усилия градът ни да бъде празнично украсен. За разхубавяването на Враца ще разчитаме и на подкрепата на гражданите, фирмите и институциите. Затова от днес обявяваме конкурс за най-красива коледна украса” – каза кметът инж. Николай Иванов. Награди ще бъдат връчени в пет категории:  обществена и административна сграда;  туристически обекти – заведения за хранене и развлечения и места за настаняване; частен дом и двор; витрина на магазин и фирма.
         Всички желаещи да бъдат включени в конкурса ще могат да подадат заявки за участие от 10 ноември до 9 декември в Община Враца. Заявките ще се приемат на телефони:
0887 900 331, 092/ 665-708 - г-жа Ирена Николова и на 0887 900 339 - г-жа Велина Иванова. Всички участници трябва да оставят свой адрес и телефон за обратна връзка.
         Специална комисия ще направи журирането, след като обиколи обектите на 10 и 11 декември. Награждаването на победителите в конкурса  ще се състои на 15 декември.

Търговска верига прави дарение


            Голяма търговска верига през тази седмица ще направи дарение за новите социални услуги, които се предоставят във Враца. „Искам да благодаря на фирма „Технополис” за дарението в помощ на оборудването на новоизградените три центъра за настаняване от семеен тип и преходното жилище в нашия град. Всеки от центровете и преходното жилище ще получат по един комплект, който ще съдържа прахосмукачка, сешоар, ютия, пасатор и микровълнова фурна” – обяви кметът инж. Николай Иванов. Уредите ще бъдат доставени на 14 ноември, като първото място, където ще пристигне дарението е в ЦНСТ 1, на ул. „Кокиче” 14. Екипът на „Технополис” ще бъде там в 11 ч. Новите придобивки ще се ползват в тези жилища, в които ще се предоставят социални услуги по общинския проект „Шанс за деца и младежи от дома”. По проект в трите ЦНСТ-та и преходното жилище могат да бъдат настанени до 50 деца и младежи.

Кметът получи благодарствено писмо

            Благодарствено писмо от Асоциацията на българските учители-емигранти в Мадрид – Асоциация „Слово” и Българското неделно училище „Бачо Киро” получи днес кметът на Враца инж. Николай Иванов. Поводът е подкрепата на инж. Иванов за създаването и разпространяването на художествено-документалния филм „Ботев – от Голгота към свобода”, който бе представен пред българската общност в испанските градове Мадрид и Валенсия.  Филмът на младия режисьор Искрен Красимиров гостува в Кралство Испания по повод 1 ноември – Денят на народните будители по покана на българската общност. Лентата е била приета много емоционално и сърдечно от нашите съграждани зад граница. На прожекциите са присъствали стотици българи, като сред тях са били първият секретар на българското посолство в Мадрид Десислава Парушева и българският генерален консул във Валенсия Мая Стефанова. „Бяхме посрещнати много радушно, с вълнение и възторг. Тези срещи оставиха незаличими спомени у нас” – разказаха режисьорът Искрен Красимиров, Росица Кузманова и Филип Филипов. Екипът, който е представил филма, вече е получил заявки за прожекции в Барселона, Будапеща и Виена.


Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”




Няма коментари:

Публикуване на коментар