Бисквитки

петък, 24 октомври 2014 г.

ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР – ВРАЦА


На 23.10.2014 г. в РУП-Козлодуй е получен сигнал от Р. К. жив. гр. Козлодуй, за това, че за времето от 07.00 часа до 16.00 часа на 22.10.2014 г. НИ, е отнел 2 панелни радиатора, оставени без надзор в коридор. По случая в РУП-Козлодуй е започнато ДП.
От проведените БОИМ се установи, че извършители на престъплението са трима непълнолетни от гр. Козлодуй.
2. Във връзка с постъпила жалба от лицето Г. П. жив. с.Селановци за извършена му кражба на -1 арматурно табло с уреди за трактор, 3 корита от пластмасови тръби с желязо и винкели, 1 ел. готварска печка и 2 осветителни фенери, от двор, находящ се в с. Селановци е образувано ЗМ .
От проведените ОИМ се установи , че извършител на деянието е И. И., жив. с. Селановци. При  На 15.10.2014 год. в 16.30 часа в РУП – Мездра е получен сигнал за установен отворен прозорец на необитаема къща, собственост на шотландски граждани, находяща се в с. Старо село. Във връзка с горното е образувано ДП. Впоследствие от извършените ПСД е установено, че от къщата е извършена кражба на движими вещи, собственост на шотландските граждани - LCD телевизор, прахосмукачка, куфар с инструменти, козметика и др.
На 17. 10. 2014г. за времето от 12. 10. 2014г до 17. 10. 2014г от къща, собственост на Х. Ц. от гр. София в с. Кален, неизвестен извършител е извършил кражба на множество вещи- инструменти, храсторез, листо събирач, косачка, медни съдове, бутилки с уиски и др.. Нанесената щета е в размер на около 7000лева. Намерени са следи за лабораторна обработка- угарка от цигара.  Заведено е ДП.
На 22. 10. 2014г. в следствие на получена оперативна информация е извършено претърсване и изземване в къща, находяща се в с. Царевец, обитавана от А. Б. и В. Б. и двамата от с. Царевец. В хода на извършеното претърсване са намерени и иззети множество празни бутилки от уиски, козметика, куфар с инструменти и документи за телевизор и фактура на името на  шотландски граждани и др. вещи.
При извършена полицейска проверка в дома на К. И. в с. Царевец, е установен LCD телевизор с накрайник по английски стандарт и душ слушалка- всички вещи предмет на кражба от къщата в с. Старо село. Извършители и на двете кражби са установени А. Б. и В. Б. и двамата от с. Царевец. Задържани за срок от 24 часа.
Работата по случая продължава.
На 23.10.2014г. в 17:30ч. гр.Враца, при възникнала катастрофа между л.а.”Джип Чероки”, л.а.”Фолксваген Голф” и л.а.”Тойота Ланд Круизер”. Водача на л.а.”Джип Чероки” В. И. от гр.Враца - неправоспособен водач „лишен по съдебен път” и след употреба на алкохол, която е установена с техн. средство „Алкотест Дрегер”, който отчете 2,15 промила в издишания въздух. На водача е съставен АУАН за употреба на алкохол и издаден талон за мед. изследване. Водача е задържан в РУП Враца за срок от 24ч.
По случая е образувано ДП .
На 23.10.2014г. към 20.30ч. гр.Враца авто-патрул спират за проверка лек автомобил “Ситроен” управляван от С. Д. жив. гр.Враца. След извършената проверка с техническо средство “Дрегер Алкотест”, същият отчита 1.83 промила на хиляда. На водача е съставен АКТ от ЗДвП  и издаден талон за медицинско изследване за ЦСМП-Враца. Задържан в РУП-Враца за срок от 24ч.
По случая в РУП -Враца е образувано ДП.

Данни за станали ПТП
На 22.10.2014г. около 22:00ч. на път Леденика-Враца катастрофира като се преобръща дере извън пътя вдясно по посока на движението л.а.”Рено Сценик” управляван от И. А. от гр.Оряхово водач кат.”В” стажа 1г.. След което напуска мястото на ПРП без да уведоми органите на МВР.
Убити и ранени: няма. Щети по МПС: 500лв. Извън МПС: няма.
Причини: несъобразена скорост с пътните условия (намалена видимост и ляв завой в наклон) от водача. Не е изпробван за алкохол – напуснал.
 На 23.10.2014г. на път Е-79 посока гр.София- гр.Враца катастрофира като се блъска в крайпътно дърво л.а.”Ситроен Берлинго” управляван от С. П. от гр.София, водач кат.”В” стаж 32г.
Убити и ранени: няма. Щети по МПС: 300лв. Извън МПС: няма.
Причини: несъобразна скорост с пътните условия (мокър път) .
Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Алкотест Дрегер”, като пробата е отрицателна.
 На  23.10.2014г. около 17:35ч. гр.Враца катастрофират като се сблъскват л.а.”Джип Чероки” управляван от В. И. от гр.Враца - неправоспособен водач „лишен” и л.а.”Фолксваген Голф” управляван от Г. С. от гр.Враца, водач кат.”В” стаж 19г. и л.а.”Тойота Ланд Круизер” управляван от Р. П. от с.Зверино, водач кат.”ВС” стаж 40г.
Убити и ранени: няма. Водачката на л.а.”Фолксваген Голф” е прегледана в ЦСМП гр.Враца и освободена без наранявания.
Щети по трите МПС: 2000лв. Извън МПС: няма.
Причини: не съобразена скорост от водача на л.а.”Джип Чероки”.
Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Алкотест Дрегер”, който отчете отрицателни проби на водачите Г. С. и Р. П.  и положителна за водача В. И. - 2,15 промила, като са му съставени 2 АУАН по ЗДвП и издаден талон за мед. изследване.
 На 23.10.2014г. около 22:45ч. гр.Враца на паркинг катастрофира л.а.”Мерцедес” управляван от П. П. от гр.Враца, водач кат.”С” стаж 12г. като блъска паркирания л.а.”Опел Астра” собственост на К. Д. от с.Върбешница.
Убити и ранени: няма. Щети по МПС: 100лв. Извън МПС: няма.
Причини: маневра движение назад.
Водача не е изпробван за алкохол – напуснал мястото на ПТП.
На 23.10.14 г. към 17.10 часа на път с.Галиче посока с.Търнава, катастрофират като се сблъскват  л. а. „Ауди А4” управляван от А. С. от с.Галиче и л.а. „Джип Чероки” управляван от Д. К. от гр.Варна. Водачите са изпробвани за наличие на алкохол с Дрегер Алкотест който е отчел отрицателен резултат и на двамата водачи.
            Убити  няма.
            Ранени са возещата се в л.а. „Ауди” на предна дясна седалка Л. Г. която е с комоцио и оставена за лечение в ХО на МБАЛ, возещата се в л.а. Ауди на задна дясна седалка Р. Г. която е с комоцио и оставена за лечение в ХО-МБАЛ Б.Слатина, които са без опасност за живота и возещото се на задна лява седалка в същия автомобил малолетно момиче която е с избит преден зъб, същата е прегледана и освободена - всички от с.Галиче. Водача на Аудито, също е прегледан и освободен. Возещият се в джипа на предна дясна седалка Т. Т. от с.Попица, прегледан  и освободен.
Образувано е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
            Щети по двете  МПС в процес на изясняване.
            Причини: Несъобразена скорост с особеностите на пътя /навлизане в десен завой/ и навлизане в лента за насрещно движение  от страна на водача „Джип Чероки”.
 На 23.10.14 г. към 23.20 часа на път посока от гр.Кнежа за гр.Б.Слатина катастрофира като излиза в дясно по посока на движението извън пътното платно, преобръща се и се блъска в крайпътен скат лек а-л „Ситроен”-Ц5 управляван от Г. В. от гр.Кнежа. Водачът е изпробвани  за наличие на алкохол с „Дрегер Алкотест” който е отчел отрицателен резултат.
            Убити  и ранени няма. Щети по  МПС  за 2000 около лв.
            Причини: Несъобразена скорост с особеностите на пътя /навлизане в ляв завой/.
 На 23.10.14г. около 15.00часа на път от гр.Мизия за гр.Оряхово катастрофира като се преобръща в отводнителна канавка в ляво по посоката си на движение л.а.”Рено Меган Сценик” управляван от П. М. от с.Селановци, водач кат.”А,В” стаж 43год..
Убити и ранени няма. Щети по автомобила за около 500лв. Извън МПС няма.
            Причини: Движение с несъобразена скорост в условията на мокра пътна настилка при навлизане в лява крива.
            Водача е изпробван за употреба на алкохол с Алкотест Дрегер който отчете – 0,00 промила.
            На Митов са съставени АУАН по ЗДвП и АУАН по КЗ. Издаден е протокол за ПТП.


Няма коментари:

Публикуване на коментар