Бисквитки

четвъртък, 23 октомври 2014 г.

ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР - ВРАЦА


КРАЖБА
1.На 22.10.14 г. в 19.10 часа е получено съобщение от Й. Д. от с.Галиче,че на същата дата  за времето от  09.00 до 10.30ч.  в с.Галиче,  НИ е извършил кражба на  крава ,негова собственост  черна на цвят ,завързана на паша пред домът му на горепосоченият адрес. Образувано е ДП.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
 На 20.10.2014 г. в РУП - Мездра е получена жалба от З. М.жив. с. Боденец за извършена на 20.10.2014 г. кражба на мобилен телефон собственост и използван от сина й В. В.на  стойност около 500 лв. По случая в РУП – Мездра е образувана преписка.
От проведените бързи ОИМ е установено, че извършител на гореописаното престъпно деяние е непълно лице от с. Ослен Криводол, общ. Мездра. Мобилният телефон е продаден на трето лице от гр.Мездра и върнат от него с протокол за доброволно предаване .
На 22.10.2014 г. около 10.10 часа, служители на РУП - Роман, в с. Камено поле спират за проверка лек автомобил Опел Вектра, управляван от М. Д. жив. с. Камено поле. При извършена проверка се установи, че рег. табелите не отговарят на спрения за проверка лек автомобил, а отговарят на л.а. Рено 19, със собственик Р. С.жив. град София. Също се установи, че М.Д. управлява МПС, без да е правоспособен като водач.
        Автомобила и регистрационните номера, заедно със свидетелство за регистрация част II, което е за лекия автомобил чиито са рег. табелите, са предадени от М.Д. с протокол за доброволно предаване.
        На водача е съставен АУАН за това, че управлява МПС без да е правоспособен като водач. По случая в РУП - Роман е образувана преписка.
ПОЖАРИ
1.На 23.10.2014г. в 02.13ч. чрез тел.112 в РУП – Козлодуй е получено съобщение от Д. М.жив. гр.Козлодуй– охранител който е заявил, че на същата дата в 02.09ч. е възникнал пожар в магазин за хранителни стоки находящ се в с.Гложене собственост на фирма от с.Гложене. Вследствие на пожара са унищожени 16 осветителни тела, монтирани на тавана на магазина, 3  климатици, 6  камери за видео наблюдение с монитор, 2  кафе машини, 130 км. м. окачен таван,неустановено количество хранителни стоки и са увредени 7  фризери, 5  хладилници и 4  хладилни витрини. Пожара е потушен от служители на РСПБЗН – Козлодуй.
Щети в процес на изясняване.
Поради липса на ел. осветление в обекта не са иззети следи за лабораторен анализ и предстои извършването на повторен оглед в светлата част на деня. Вероятна причина за възникване на пожара е късо съединение в ел. инсталацията в обекта, тъй като няма проникване в същия и външни интервенции по заключващите устройства на входните врати.

Данни за станали ПТП
На 22.10.2014г. около 10.35ч. в гр.Враца катастрофира т.а.”Даф” АТ управляван от Ц. К. жив. с.Житен водач категория „ВС” стаж-20год. като блъска паркираният л.а.”Рено” собственост на Д. Р.жив. гр.Враца.
Убити и ранени  – няма.
Щети по двете МПС-150лв.
Причини:Не осигуряване на достатъчно странично разстояние при заобикаляне от водача Ц.К..
Водача изпробван за алкохол с Дрегер -пробата отрицателна.
 На 22.10.2014г. около 12.30ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат л.а.”Фолксваген Кади” управляван от Г. К.жив. гр.Враца водач категория „С” стаж-11год., л.а.”Форд Фиеста” управляван от В. П.жив. гр.Враца водач категория „В” стаж-41 год. , л.а.”Фолксваген Шаран” управляван от И. И.жив. гр.Враца водач категория „В” стаж-5месеца. и л.а.”Форд Фюджън” управляван от Т. Д.жив. гр.Враца водач категория „С” стаж-7год.
Убити –няма. Ранена е пътничката на предна дясна седалка в л.а.”Форд Фиеста” В. П.жив. гр.Враца получила фрактура на гръдна кост ,настанена в ортопедично отделение на МБАЛ- гр.Враца без опасност за живота.
Причини:Неспазване на дистанция от водача на л.а.”Фолксваген Кади” който блъска спрелият пред него автомобил и реализира верижно ПТП.
Щети по четирите МПС-3000лв.
Водачите изпробвани за алкохол с Дрегер -пробити отрицателни.
По случаят в РУП-Враца е образувано ДП.
 На 22.10.2014г. около 14.15ч. в гр.Враца на  кръстовище катастрофира л.а.”Мерцедес” управляван от И. В.жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-8год. като блъска пресичащата на пешеходна пътека пешеходката К. Г.жив.гр.Враца, същата откарана и прегледана в МБАЛ-гр.Враца след което освободена без наранявания и  опасност за живота.
Убити и ранени-няма.
Причини:Отнемане на предимство на пешеходец от водача И.В.
Водача изпробван за алкохол с Дрегер -пробата отрицателна.
 На 22.10.2014г. около 22.10ч. в гр.Враца  катастрофират като се блъскат л.а.”Рено Еспейс” управляван от А. А.жив.с.Бели извор водач категория „В” стаж-11год. и л.а.”Форд Фиеста” управляван от Е. Н.жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-8год.
Убити и ранени-няма.
Щети по двете МПС-250лв.
Причини:Неправилна маневра изпреварване от страна на водача А.А..
Водачите изпробвани за алкохол с Дрегер -като водача Асенов отказва да бъде изпробван. На А.А. е съставен АУАН по ЗДвП. 
На 22.10.2014г. в 08.50ч. в с.Крушовица катастрофират като губи управление мотопед „Симсон-51” /стара регистрация/, собственост и управляван от Г. С. от с.Крушовица, водач кат.”В” стаж - 34 год. на отчет ПП-Враца. Убити и ранени няма. Водача Г.С. е прегледан във ФСМП-Козлодуй, където e обслужен и освободен. Щети по МПС за 50 лв. Извън МПС няма. Причини: Отклонено внимание.
Водача е изпробвани за алкохол с алкотест Дрегер 7510 - пробата е отрицателна – 0,00 промила. Уведомен е РП Н.Крумов.
На водача е съставен АУАН и е издаден протокол за ПТП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар