Бисквитки

петък, 20 юни 2014 г.

ОИЦ - ВРАЦА ОТЛИЧИ МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ


            На 20.06.2014 г. екипът на ОИЦ – Враца награди участниците в националния младежкия конкурс „Да създаваме Заедно европейски проекти“. Основната цел на кампанията бе популяризиране на новите възможности за европейско финансиране през периода 2014-2020 г. и бе насочена към млади хора на възраст между 17 и 21 години – ученици, студенти или безработни. Шест проектни предложения се конкурираха на регионално ниво в Област Враца. На първо място бе отличен проектът „Ателие Перуника“ на Василка Георгиева от с. Паволче, разработен по ОП „Развитие на човешките ресурси“ за стартиране на самостоятелна стопанска дейност за изработка на сувенири. Втора награда взе Деян Монов, ученик от 11 клас на СОУ „Козма Тричков“ за своя проект за социално предприемачество „Боклук за някой – съкровище за друг“. Марио Боев, студент по Софтуерно инженерство в Техническия университет,  взе трета награда със своето проектно предложение „Враца Инвест“ разписан по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ за подобряване на инвестиционния климат в региона. Цветослава Христова, Людмила Петрова и Ваня Йорданова  са останалите участници,  макар  че не бяха сред първите класирани, впечатлиха комисията  с креативните си идеи и предприемчив дух и получиха грамоти за участие и награди от ОИЦ Враца. Електронен четец,  учебни стажове, грамоти за участие са наградите за победителите, те бяха връчени от Заместник-кмет по образование, култура, спорт и туризъм Красимир Богданов и управителят на ОИЦ - Враца Цветана Иванова. „Радвам се, че в нашия регион има толкова инициативни млади хора, които в бъдеще да допринасят за развитието на Област Враца.“ – заяви г-н Богданов.
            Победителят от регионалния кръг ще представя Област Враца на национално ниво на конкурса с останалите 26 проектни предложение от страната.

ОИЦ – Враца е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар