Бисквитки

четвъртък, 5 юни 2014 г.

“Пръски от извора”

VI Регионален фоклорен събор
“Пръски от извора” и Кулинарен фестивал
„Вкусна България’
6 юни 2014 г.
Под Егидата на Кмета на община Враца


Организатори на събитието са Община Враца, Регионален инспекторат по образованието – Враца, Младежки дом – Враца и Център за работа с деца – Враца.
Целта на фолклорния събор е да се даде шанс за изява на най – добрите детски и младежки постижения в областта на българския фолклор /песни, танци, инструментални изпълнения, сценично представяне на обреди и обичаи/.
В шестото издание на Събора ще участват над 300 деца и младежи от селата Софрониево, Бутан, Селановци, Зверино,  Крушовица и градовете Козлодуй, Берковица, Враца.
Община Враца подновява провеждането на кулинарния фестивал „Вкусна България”, чието първо издание стартира през 2008 година. Майстори готвачи, представители на читалищата от селата Згориград, Паволче, Челопек и Оходен ще представят кулинарна изложба с ястия и специалитети от местната и регионална традиционна кухня. Със селектирани вина ще се представи и винарската изба „Шато – Типченица”
Организаторите предлагат и различни работилници за изработване на грънчарски съдове, цветни букети, ръчна изработка на сувенири и различни изделия дело на Дома на творчеството „Дух и материя”, „Цвети с приказни букети” и майстори от село Паволче.
За участниците във фолклорния фестивал са предвидени специални грамоти, както и материални награди за читалищата от селата участници.

Официалното откриване на VI Фолклорен събор “Пръски от извора” и кулинарен фестивал „Вкусна България” е в 11:00 ч. в градинката пред “Сувенирна палата” – Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар