Бисквитки

вторник, 20 май 2014 г.

Министърът на отбраната посетги Враца




Министърът на отбраната Ангел Найденов се срещна с областния управител на Област Враца инж. Венцислав Василев и кмета на Община Враца инж. Николай Иванов. Поводът на визитата бе възстановяване на поделението във Враца.
На срещата стана ясно, че от 1 декември започва наемането на военнослужещи, а необходимите финансови средства за възстановяването на поделението са приблизително 7 000 000 лв. Инж. Василев и инж. Иванов изразиха своята готовност за участие във възстановяването на инфраструктурата на военното формирование.
Министър Ангел Найденов посети мястото предвидено за разполагане на новото поделение.
„Аз се чувствам удовлетворен от това, което виждам и от грижите, които до този момент полага командването на базата.“, каза министър Найденов. Той допълни, че предстои подготовката за осъществяването на ремонтните и строителните дейности за модернизиране на инженерната инфраструктурата на военното поделение. Условията, при които ще работят и живеят военнослужещите служители, започва с ремонти на щаба, учебния корпус, КПП, акумулаторните станции и др.
След 1-ви октомври, ще бъдат назначени първите 35 военнослужещи, които ще стартират окончателното финализиране на процедурите по  приемането на военнослужещите. След 1-ви декември ще започнат служба първите военнослужещи в поделението. 
Министърът Найденов потвърди, че интересът за военното поделение е огромен. На базата на  предварителни проучвания 149 военнослужещи са заявили интереса си за служба във Враца. Поради големия интерес за възстановяване на военна служба, ще има определена квота, спрямо общата численост на поделението, която да гарантира на военнослужещите, които живеят във Враца, че ще намерят място в бъдещия полигон.
По време на визитата си министър Ангел Найденов се срещна с представители на Съюза на ветераните, на Съюза на военноинвалидите,  членове на Национална асоциация сигурност, представители на Инициативен комитет за защита на военното поделение във Враца, Инициативен комитет на съпругите на военнослужещи и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар