Бисквитки

сряда, 21 май 2014 г.

Крими хроника


         
На 20.05.2014г., при проверка на къща в с. Краводер, общ. Криводол, полицейски служители са намерили и иззели общо 3620 къса цигари, без български акцизен бандерол, 6,8 кг. нарязан тютюн  в отделни пакети, 2  метал-детектора, 2 въздушни пушки, затвор и дръжка с цев  от  пистолет, 5 боеприпаса,   34 предмети и монети с културно историческа стойност, за които собственикът П.К/60г./  не може да даде обяснение и да представи надлежни документи. Образувано  е досъдебно производство.
 Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД на МВР-Враца, съвместно с инспектори  от Областна дирекция по безопасност на храните – Враца и НАП – Враца извършиха проверка на търговски обект – склад в гр. Враца, за продажба на комбинирани фуражи и фуражни суровини. 
При проверката е установено, че дружеството използва без правно основание в търговската си дейност чужда марка, без съгласието на притежателя на изключителното право. В търговско помещение са намерени складирани 2240 кг. комбинирани фуражи.  При извършени насрещни проверки от служители на ОДБХ  е установено, че етикетите поставени на чувалите не съответстват на представените от фирмите образци. Установени са и други нарушения. Работата по случай продължава.
На 20.05.2014г, служители на РУП-Мездра съвместно със служители на Митница – Лом проведоха  СПО на територията на гр. Мездра, с цел: превенция, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при производството, употребата, складирането, движението и обезпечаването на стоките подлежащи на облагане с акциз посочени в чл.2 от ЗАДС и чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия.
При проверка на лек автомобил „Фолксваген”, собственост на жител на село Горна Бешовица,  са намерени  и иззети 60 къса цигари. 
 В къща в село Горна Бешовица, проверяващите са открили въздушна пушка без идентификационни номера и надписи.

За времето от 09.00 ч.  на 20.05.2014 год. до 08.00ч. на 21.05.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведена  СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Проверени са 5 питейни заведения, 16 проверени МПС, 27 лица, 2 пункта за изкупуване на метали, 1 заложна къща. Констатирани са общо 11 нарушения, които са санкционирани по  ЗДвП и по ЗБЛД.
           След ОИМ за кражба на мобилен телефон на стойност 700 лв., извършена на 30.12.13г. в гр.Криводол е установено, че извършител на деянието е 16-годишно криминално проявено лице.
На 21.05.2014г., около 00.10 ч. в с.Алтимир е спрян за проверка   лек автомобил Опел Вектра”, управляван от С.И./40г./  от с.Алтимир. Пробата за алкохол на водача е положителна- 0,53 промила.
  На 20.05.2014г., на територията на  РУП- Бяла Слатина е  проведена СПО за  противодействие на престъпността в малките населени места на територията на ОД МВР-Враца. Проверени са 19 МПС и 31 лица. Констатирани са  4  нарушения.
 В 23.02ч. в РУП- Козлодуй е получено съобщение от телефон 112, че в двора на частен имат в гр. Козлодуй гори лек автомобил. Установено е, че гори лек автомобил „Мерцедес”, собственост на С.С./49г./  от гр.Козлодуй. Огънят е изгасен от служители на РСПБЗН-Козлодуй.  Образувано  е досъдебно производство.
В РУП-Роман е получен сигнал жител на село Синьо бърдо, който  е заявил, че  от жилището му  е извършена кражба на трифазен електромотор.  След бързи ОИМ е установено, че извършител на деянието е лицето И.Й./38г./ от същото село.
  Регионален говорител на МВР:
     Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар