Бисквитки

събота, 31 май 2014 г.

„В и К” ООД гр. Враца отчете още една успешна година

 
На Общото събрание на съдружниците, което се състоя на 30.05.2014г в учебния център на дружеството, управителят на „В и К” ООД  гр. Враца г-н Ангел Престойски отчете пред държавата и общините дейността на дружеството през 2013г. На общото събрание присъстваха кметовете на общините от област Враца, общински съветници, представител на Министерството на регионалното развитие.  

Г-н Престойски отчете, че ВиК дружеството е едно от малкото в страната напълно финансово и технически осигурено дружество и въпреки сериозните социално-икономически и демографски проблеми във Врачанска област, е успяло да постигне положителни резултати при изпълнението на всички основни икономически показатели, както и на показателите за качество на ВиК-услугите.

 Отчетени бяха направените значителни инвестиции за подобряване на ВиК – инфраструктурата.  Вложените от дружеството средства за изпълнение на инвестиционната програма през 2013г са в размер  на 4 368 441 лева,  от които за реконструирани и изградени водопроводи са вложени 1 708 195 лв, за закупуване и ремонт на машини и производствено оборудване са вложени 812 303 лв, закупените нови и ремонтирани стари транспортни средства са за 883 658 лв, за изграждане на нови и подмяна на амортизирани водопроводни отклонения дружеството е вложило 93 333 лв,  ремонтираните сгради са на стойност 100 943 лв,  възстановени са пътни настилки след отстраняване на аварии за 232 411 лв.  

 Във всички общини на област Враца са извършени реконструкции и разширения на водопроводната мрежа, като изцяло са завършени 138 обекта и е изградена и подменена с полиетиленови тръби 69 278 метра водопроводна мрежа, което е съизмеримо с подмяната на водопроводната мрежа на голям град по проект за воден цикъл.  Отделно от това дружеството е отстранило 4284 бр. аварии през 2013г. В сравнение с 2012г /4716 бр./ броят им е намалял с около 400. Тенденцията авариите да намаляват от година на година е възможна, благодарение на подмяната на над 500 км. водопроводна мрежа през последните десет години.

Въпреки засушаването през летните месеци на 2012г. и 2013г. и спадането на нивото на основният водоизточник „Среченка бара“, който достигна историческият си минимум, през отчетната година населените места с въведено временно режимно водоподаване бяха изключение. И това е благодарение на предприетите от  дружеството оптимизации по ВиК-мрежата като подмяна и монтаж на регулатори на дебит и налягане, дистанционно управление и контрол на нивата на водоемите чрез диспечерската система в дружеството и други.

Отчетено бе, че техническата обезпеченост на врачанското водоснабдително дружество е на нивото на което и да е европейско ВиК-дружество.

«В и К» ООД гр. Враца е  напълно финансово стабилно без да има каквито и да е задължения към доставчици, към НАП за осигуровки и данъци, както и към работниците за заплати.

Всички присъстващи кметове и представителят на Министерството на регионалното развитие изразиха задоволството си от добре свършената работа в дружеството през годината и успешното управление на тяхната собственост.

          


Няма коментари:

Публикуване на коментар