Бисквитки

сряда, 9 април 2014 г.

Крими хроника

На 08.04.2014г., служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, съвместно с представител на РИОСВ – гр. Враца проведоха специализирана полицейска проверка с цел: спазване разпоредбите на Закона за управление на отпадъците /ЗУО/, повишаване ефективността на контролната дейност по превенция на нарушенията и престъпленията в сферата на дейностите с отпадъци от черни и цветни метали и разкомплектоването на излезли от употреба МПС.
В хода на проверката се установи, че на площадка в гр. Враца,  се разкомплектоват и продават на части общо 51 излезли от употреба МПС, без съответните разрешителни и др. документи за този вид дейност, изискващи се по Закона за управление на отпадъците. Служителите на РИОСВ – Враца взеха отношение съобразно своята компетентност и на място съставиха констативен протокол.   Работата по случая продължава.
         На 20.02.2014г., в РУП - Враца е получено съобщение, че от помещението на бензиностанцията, неизвестно лице е извършило кражба на 100 лева. След  ОИМ и ПСД е установено, че извършител на кражбата е лицето: Н.М./83г./ от гр. София,  криминално проявен и осъждан за  кражби и измами.
На 08.04.2014г., за времето от 18.00ч. на 08.04.2014г до 06.00ч. на 09.04.2014г. на територията на ж.к.”Сениче”, ж.к.”Дъбника” с.Косталево, с.Веслец и в лозята край гр. Враца  е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките населени места. Констатирано  е едно нарушение на ЗДвП.
В 23.06ч. по време на СПО  в с.Горна Бешовица е спрян за проверка  лек автомобил „Рено”, управляван от Ц.Т./61г./ от гр.Мездра. Пробата за алкохол на водача е положителна-  1,62 промила.
 В РУП-Мездра е постъпил сигнал, че лица товарят плочки в товарен автомобил в двора на Общинско предприятие „Чистота” в гр.Мездра.
         На място е изпратен полицейски патрул, който установил на мястото криминално проявените лица :Е.И./27г./ и В.С./23г./ край товарен автомобил Форд „Транзит”. В автомобила били натоварени  172 броя циментови плочки. В непосредствена близост до товарния автомобил са установени струпани на купчина циментови плочки, идентични модели с тези, натоварени в каросерията му. В стаята на пазача на предприятието служителите установили криминално проявеното лице В.Д./47г./ и пазача на предприятието. Товарният автомобил с натоварените на него плочки е иззет. Образувано  е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
На 08.04.2014г., в 23,10ч. в с.Гложене, служителите на РУП „АЕЦ”- Козлодуй спрели за проверка лек автомобил марка „Форд Фиеста” движещ се по улицата с отворен капак на багажното отделение. При проверката е установено, че в автомобила са натоварени  метални елементи, за които водача Д.Д./46г./  от с.Гложене, не успял да даде смислено обяснение откъде са металните елементи. Работата по случая продължава.
По време на специализирана полицейска проверка в  с.Крушовица, в частен дом са намерени  и иззети 1400грама суха листна маса- канабис. Образувано  е досъдебно производство.
В друг частен дом в село Крушовица, полицейските служители са намерили  иззели около 50 грама суха листна маса – канабис. Образувано  е досъдебно производство.
За времето от 09.00 ч.  на 08.04.2014 год. до 08.00ч. на 09.04.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведе СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени са  7 питейни заведения, 15 МПС,  24 лица, заложна къща, пунктове за изкупуване на метали.  Констатирани са 2 нарушения на ЗБЛД.
 На 08.04.2014г., за времето от 10:00ч. до 14:00ч. на територията на РУП-Роман, в с.Камено поле,  с.Драшан и в с.Синьо бърдо  е проведена специализирана проверка по метода широкообхватен пътен контрол.  Проверени са  15  МПС и 21 лица. Констатирани са 3 нарушения,  за които са съставени 2 фиша по ЗдвП и 1 акт по  ЗБЛД.

Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар