Бисквитки

сряда, 23 април 2014 г.

Крими хроника

 КРАЖБИ

На 22.04.2014г. в УП-Дъбника е получено съобщение от жител на гр.Враца, който е заявил, че за времето от 16.04.2014г. до 22.04.2014г. , НИ след отключване с подбран или подправен ключ на входна врата на кабинет в Основно училище в с.Тишевица е извършил кражба на 1 преносим компютър със зарядното устройство за него.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.
Пак на 22.04.2014г. в РУ”Полиция”-Роман е подаден сигнал от жител от гр. София, като същия заяви, че за времето 21.04.2014г. до 22.04.2014г. НИ е откраднало двата броя рег. табели с от собственият му  лек автомобил марка „Пежо 407 2.0 Д” и пластмасова лайсна от задна лява врата. Също така е и нанесена щета по автомобила като е счупено стъклото на страничното ляво огледало и са надраскани преден капак и задна лява врата, вероятно с метален предмет.
Автомобила е бил паркиран в с.Кунино.
По случая заведена преписка по описа на РУП-Роман.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:

На 22.04.2014г. в 15.20ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение от Надзирател в Затвора гр.Враца, който е заявил, че на същата дата при извършена проверка в Затвора гр.Враца, в спално помещение е открита хартиена сгъвка съдържаща кафяво-бежово прахообразно вещество с тегло около 1 грам , което при направеният полеви наркотест веществото е реагирало  на хероин.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.
На 23.04.14г. в ч. в гр.Враца, екип на ППД при РУП-Враца спират за проверка мотопед „Пух Макси” управляван от М. Ц. гр.Враца. При извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер Алкотест” уреда е отчел положителна проба 1.28 промила. Съставен е акт по ЗДвП  и издаден талон за медицинско изследване. Водача е дал кръв за лабораторен анализ в ЦСМП-Враца. Задържан е в РУП-Враца за срок от 24ч.
По случая в РУП-Враца е образувано БП.
На 22.04.2014г. при СПП е извършено претърсване и изземване в частен дом в гр.Б.Слатина, обитаван от Д. В. при което се намери и иззе 1 полиетиленова сгъвка съдържаща суха зелена листна маса, която при направеният полеви нарко тест реагира на канабис. Д. В. е задържан в РУП-Б.Слатина за срок до 24ч.
По случая е образувано БП по описа на РУП-Б.Слатина
На територията на РУП Мездра се проведе СПО като в 14:40ч. в гр.Мездра, бе извършена проверка на л.а. „Шевролет Круз” собственост и управляван от В. П. от гр.Роман, при което бяха установени общо 680 къса цигари  без български акцизен бандерол.
            Образувано: ЗМ по описа на РУ”Полиция” Мездра. 
От извършените ОИМ по ДП по описа на РУП-Козлодуй за извършена взломна кражба на преносим компютър, 50 меденки и 50 шоколадови вафли, от дома на жител от с.Бутан, станала за времето от 20.04.2014г. до 21.04.2014г се установи, че извършител на деянието е А. С. от с.Бутан. Вещите обект на кражба са установени и иззети.

ПОЖАРИ

На 23.04.14 год.в 01.37 ч.в ОДЧ на РУП-Роман е получен сигнал от дежурен УПБЗН-гр.Роман, за възникнал пожар в частен дом в с.Радовене. При извършения проверка на място е установено, че горят сухи дърва, намиращи се в селскостопанска постройка в наследствена къща в с.Радовене, собственост жител от гр.София. В момента на възникване на пожара в домът не имало никой. Пожарът е загасен от служители на УПБЗН-Роман.
Щети и причини в процес на изясняване.
            По случая в РУП-Роман е образувана преписка.
Данни за станали ПТП
На 22.04.2014г. към 10.20ч. в с. Лесковец катастрофира като излиза в ляво по посока на движението лек автомобил „Форд Мондео” управляван от И. П. от с.Остров.
            Убити няма. Самонаранил се е водача И. П. като е получил фрактура на дясна рака и   комоцио транспортиран е от екип на ФСМП-Оряхово до МБАЛ гр.Козлодуй където е настанен под наблюдение в ХО без опасност за живота.
            Щети по лекия автомобил за 500лв. извън МПС няма.
            Причини: несъобразена скорост със пътните условия при движение в дясна крива след което излиза в ляво на пътното платно по посока на движението и се блъска странично в крайпътно дърво след което челно в оградна мрежа.
            И. П. е изпробван за употреба на алкохол с „Алкотест Дрегер”който е отчел 0,36 промила, съставен му е АУАН
В 19.50 ч. на път III-101 между с.Бутан и с. Гложене  посока на движение с.Гложене, обл.Враца,  катастрофира като се блъска в крайпътно дере в дясно  по посока на движение л.а. „Рено Меган Сценик” управляван от З. Н. от с.Бутан.
Убити няма. Ранена е водача З. Н. с две счупени ребра и травма на тазобедрена става, същата е настанена в ХО при МБАЛ гр.Козлодуй без опасност за живота.
Причини внезапна техническа повреда /гръмнала предна дясна гума/.
Щети по МПС около 500лв извън МПС няма.
Водача  не е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство “Алкотест Дрегер” , поради физическа невъзможност на същият е издаден талон за медицинско изследване.
Около 14:00ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат т.а.”КАМАЗ” управляван от Д. Й. от гр.Враца и л.а.”Ауди” управляван от Е. Р. от гр.Враца и в следствие на удара между двата автомобила блъскат движещия се отпред т.а.”Форд Рейнджър” управляван от К. Ц. от с.Девене.
            Убити и ранени: няма. Щети по МПС: 1000лв.
            Причини: неспазване на дистанция от водача на т.а.”КАМАЗ. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Алкотест Дрегер” който отчете отрицателни проби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар