Бисквитки

четвъртък, 6 март 2014 г.

Крими хроника

За времето от 22.30ч. на 05.03.2014г. до 02.30ч. на 06.03.2014г., на територията РУП-Враца е проведена полицейска операция с цел: контрол на неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места. Установяване на малолетни и непълнолетни лица в  нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол. Повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. Проверени са 10 заведения, 43  лица, МПС. Констатираните нарушения са санкционирани по  ЗБЛД.
За времето от 09.00 ч.  на 05.03.2014 год. до 08.00ч. на 06.03.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведена  СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени са  7 питейни заведения, 16 МПС, 27 лица,  2 заложни къщи,  два пункта за изкупуване на метали. Констатирани  са 4 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП, по ЗБЛД, по КЗ.
На 05.03.2014г.,  на територията на РУП – Бяла Слатина е  проведе СПО с цел опазване на общественият ред  и противодействие на престъпността в малките  населени места на територията на ОД МВР-Враца. Констатирани са 4 нарушения, които  са санкционирани по ЗДвП и по ЗБЛД.
В РУП-Мездра е постъпило съобщение от собственик на фирма  в гр. Мездра, който заявил, че е задържал лице  в момент на извършване на   кражба на вещи от двора на цех за каменообработване. Други две лица, които били с него успели да избягат. Изпратеният на мястото полицейски патрул  е установил, че задържаното лице е 19-годишната П.Н. от гр. Мездра, криминално проявената и осъждана за кражби и грабеж.  Установено  е още, че П.Н. в съучастие с 22-годишна  й сестра и лицето И.И./25г./ от с.Долна Кремена,  направили опит да извършат кражба на арматурно желязо, 3 акумулаторни батерии,  алуминиев носач на лек автомобил. Другите две лица са установени и задържани.  Образувано   е досъдебно производство.
         След ОИМ за кражба на 4 тенджери, 4 щайги, крачна помпа за гуми, метални ВиК части и инструменти от къща в гр. Враца, е установено, че извършител на деянието е криминално проявеното за кражби лице И.М./27г./ от гр.Враца.
 На 06.03.2014г., в 03.10ч. в с.Гложене е спрян за проверка лек автомобил  “Фолксваген”, управляван от П.И./30г./ неправоспособен водач от с.Хърлец. Пробата  за алкохол  е положителна- 2,23 промила.
        
 Регионален говорител на МВР:

Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар