Бисквитки

четвъртък, 6 март 2014 г.

Крими хроника

На 06.03.2014г., на територията на гр.Криводол, с.Фурен, с.Лесура, и с.Галатин е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. По време на операцията, в с.Лесура е проверен лек автомобил „Опел „управляван от В.П./36г./ от с.Бързина. В автомобила са открити 6 чувала с нарязан тютюн с тегло около 60 кг.
Извършени са проверки и в питейни заведения, както и на 18 лица. Констатираните нарушения са  санкционирани по  ЗБЛД и  ЗДвП. 
На 06.03.2014г.,  на територията на с.Лиляче, с.Власатица и с.Бели извор е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките населени места.  Извършени са проверки  в 9 питейни заведения, проверки на 13 лица и  8 МПС. Констатираните нарушения  са санкционирани с актове   и фишове по    ЗБЛД и ЗДвП.
         След ОИМ за кражба на 3  ел.мотора и казан за варене на ракия от къща  в село  Соколаре, е установено, че извършител на кражбата е  лицето И.Н./46г./ от гр. Бяла Слатина, криминално проявено, осъждано.
В хода на следствените действия   е установено, че същото лице  е извършило  и кражба на метална порта на частен имот в село Соколаре.
След ОИМ и ПСД по дознание за грабеж извършен на 10.02.2014г. в гр.Козлодуй е установено, че извършители са лицата: П.Н./19г./ и Д.С./19г./ от гр. Козлодуй, които отнели дамска чанта,  в която имало лични вещи и документи и сумата от 37 лева.
На 07.03.2014 г., в 01.04ч. в гр. Козлодуй е извършена проверка на лек автомобил “Митцубиши” управляван от К.К./45г./  от жив. гр.Варна. пробата за алкохол на водача   е положителна- 1,60 промила. Образувано  е БП.
 На 06.03.2014г., в 13,15 часа в гр.Козлодуй е спрян за проверка  лек автомобил „Фолксваген” без регистрационни табели. Установено  е, че водача К.Б./45г./  от гр.Козлодуй е неправоспособен, управлява МПС в едногодишен срок, след като е наказан по административен ред за управление на МПС без СУМПС. На водача е съставен акт по ЗДвП. По случая в РУП Козлодуй е започнато БП.
На 06.03.2014год., на територията на РУП-Оряхово е проведена  СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени са 7 питейни заведения, 13  МПС, 20 лица, заложна къща, пункт  за изкупуване на метали. Констатирани  са две нарушения, които са санкционирани по ЗДвП и по ЗБЛД.
На 30.01.2014г., в УП-Дъбника е постъпил сигнал, че от имот в с.Тишевица, неизвестно лице  е извършило кражба на печка на дърва, три пружини от легла, ел.кабел/рекордоман/ , зимнина и други вещи. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е криминално проявеното лице В.И./25г./  от с.Тишеви
         На 06.03.2014г., в РУП Враца е получено съобщение,  че на същата дата за времето от 04.00ч. до 05.00ч.,  три лица са разбили входната врата на къща в с.Лесура, проникнали в жилището и след като упражнили сила спрямо 81-годишна жена, отнели от нея  60 лева и личната й карта. Образувано   е дознание.

 Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар