Бисквитки

четвъртък, 26 септември 2013 г.

Отборът на “Ботев”-Враца гостува на “Монтана”

Отборът на “Ботев”-Враца гостува на “Монтана” в мач от 8 кръг на първенството в “Б” професионална футболна група. Дерби-срещата на Северозапада ще се играе в събота – 28 септември от 17.00 часа на стадион “Огоста”. „Предстои ни тежко гостуване на “Монтана”, заяви новият старши-треньор на “Ботев” Тодор Гарев.
“Ако кажа, че сме в отлично състояние ще излъжа. Наясно сме, че ни предстои един изключително труден мач, най-вече защото идва в един неприятен момент за нашия отбор. Знаете треньорски рокади. Имаме си куп други проблеми и финансови и от битов характер. Всичко това не го казвам като оправдание, но искам да Той допълни, че отборът е леко демотивиран. “То е видно, но се надявам до два-три дни всички тези неща да се отшумят по някакъв начин. Имаме обещанието, че поне част от финансовите задължения, които има към момчетата да бъдат изчистени и се надявам това да стане до утре за да може до събота да направим един боеспособен състав”. В отбора на “Ботев” от вчера се завърна Дарко Савич. По всяка вероятност обаче бранителят няма да вземе участие в мача с “Монтана”. “За мен той е изключително ценен футболист. Грешка бе, че беше оставен леко да си отиде след като изкара цялата подготовка. Това също оказа влияние върху представянето на отбора. Близо месец не е водил пълноценна подготовка и все още не е на 100% готов. В последния момент ще преценяваме дали ще го използваме в Монтана”. Още двама футболисти са под въпрос за съботното гостуване поради контузии. Това са Георги Какалов и Симеон Мечев. Гарев съобщи, че в треньорския щаб остават досегашните помощник-треньори Илия Войнов и Румен Ненов. “Разчитам изключително много на всички. Говорили сме. Аз им вярвам и се надявам това да бъде щабът до края на есенния полусезон. Силно се надявам от тук нататък да имаме успехи, защото това, което виждам в отбора е огромна липса на самочувствие. Това е нормално защото идва от неуспехите и класирането. “Ботев” не заслужава това място. Според мен момчетата играят с 50% от потенциала си”, заяви старши- треньорът. Той коментира и темата за оттеглената подкрепата на агитката към отбора.

 “За един тим това е огромна загуба. Аз не познавам отбор, който да има успехи, ако няма зад гърба си. Тя има своето право отдръпнала се. Надявам се този проблем да се разреши, защото имаме нужда от тях”.
Мария Георгиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар