Бисквитки

петък, 12 юли 2013 г.

3164 ЛИЦА СА СМЕНИЛИ ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКАР ПРЕЗ ЮНИ 2013




3164 здравноосигурени лица от общо 192 708 с избор на личен лекар са сменили общопрактикуващия си лекар през юни 2013 г. За сравнение броя на лицата, извършили смяна на личния си лекар през декември 2012 г. е бил 3460 души.
Това показват данните, обработени от интегрираната информационна система на РЗОК-Враца. По последни отчети лицата с непрекъснати здравноосигурителни права са 153 999, а неосигурените – 38 709 души. Общопрактикуващият лекар /ОПЛ/ е длъжен да оказва медицинска помощ на здравноосигурените лица от датата, на която е осъществен избора. Пациентите, които са направили нов избор на ОПЛ представят на новоизбрания ОПЛ извлечение от медицинската документация. Извлечението с копия от необходимата медицинска документация се представя на здравноосигурените лица от предишния ОПЛ.
Най-честите причини за смяна на личния лекар в област Враца са: недоволство от качеството на медицинското  обслужване, неиздаване на направления за консултация с лекар специалист, промяна в местоживеенето на пациентите, лични предпочитания на здравноосигурените лица към общопрактикуващите лекари и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар