Бисквитки

събота, 8 юни 2013 г.

6 медала и отборна титла за врачанските автомоделисти




Късно снощи от Сливница се завърна детския отбор по автомоделизъм, който взе участие в Републиканското първенство за деца. 32 състезатели от 7 клуба мериха сили в класовете „електроформула”, „електроформула със сток мотор”, „фигурен курс”, „прав курс” и клас „електроформула 1/16” за ученици 9-12 клас. Състезанието бе организирано от Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата, Община Сливница и Българската федерация по автомоделни спортове. Мероприятието бе последен етап от Национални ученически игри 2013 година. Възпитаниците на треньора Огнян Филипов надминаха себе си и освен, че за шести пореден път безапелационно завоюваха отборната титла, в индивидуалната надпревара спечелиха 6 медала от които два златни, два сребърни и два бронзови медала.
Петокласникът от врачанската математическа гимназия Емил Давидов за трети пореден път стана шампион в клас „Фигурен курс”, като в същият клас абсолютния дебютант Веселин Анимиров, който е ученик във 2-ри клас на СОУ „Никола Войводов” се класира на трето място и загатна за добро си бъдеще в автомоделния спорт.
Четвъртокласничката от ОУ”Св.Кирил и Методий” Ванина Крумова също за трети пореден път спечели шампионската титла в клас „прав курс” и доказа, че автомоделизма не е само мъжки спорт. В клас „Електроформула” сребърен медал спечели Никола Иванов, а в клас „електроформула 1:16” за ученици 9-12 клас Кристиян Крумов също завоюва сребърен медал. Емил Давидов спечели и бронзов медал в клас  „електроформула със сток мотор”
В отборното класиране първи за моделистите от СТМК Враца, следвани от Националния дворец на децата-София, а трети се класира клуб „Кинетик” Русе. Индувидиалните първенци бяха наградени с медали и грамоти, а отборните получиха купи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар