Бисквитки

сряда, 28 ноември 2012 г.

Област Враца ще се включи в седмица "Европа - България"

Област Враца ще се включи в седмица "Европа - България" за отбелязване на 5-та годишнина от членството на страната ни в Европейския съюз, която ще се проведе от 1 до 7 декември 2012 година и се координира от администрацията на Министерски съвет.
Инициативата е в рамките на Работната програма за 2012 година на Комуникационна стратегия на Република България за Европейския съюз и в нея е предвидено организирането и провеждането на поредица от културни и информационни събития.
          Кампанията се реализира съвместно със Съюза на народните читалища и читалища по населени места. От Област Враца с различни събития ще се включат Народно читалище храм-паметник „Хр. Ботев 1879” - гр. Козлодуй, Народно читалище „Н.Й.Вапцаров – 1924” – гр. Криводол и Народно читалище “Надежда 1871” -   гр. Оряхово. В програмата на тържествата са предвидени - Творческа среща на младежи от гр. Оряхово и гр. Крайова, Румъния, Пътуваща изложба на рисунки "Европа-България"  и награждаване на отличените творби, изложба и съпътстваща презентация  "Официални  и емблематични символи на държавите-членки на Европейския съюз", документален филм "България-Европа, конкурс за детска рисунка "Децата от ботунския край - деца на Европа", викторина четирибой за ученици "Символи на Европейския съюз", Концерт "Музикална разходка", презентация  "България в Европейския съюз" , Концерт "Деца на Европа“ и още интересни и полезни културни мероприятия.
Областна администрация – Враца ще координира дейностите и предоставя информация за тях на администрацията на Министерски съвет.


Няма коментари:

Публикуване на коментар