Бисквитки

неделя, 25 ноември 2012 г.

Македонското земляческо дружество празнува юбилей

Повече от 180 преселници от Пиринския край се събраха в последния ден от миналата седмица да отбележат 15 години от основаването на македонското земляческо дружество във Враца.
Основано в далечната 1998 г. от 22 комити в култовото заведение „Пинтата”, преселниците си поставиха за основна цел да си помагат в тежките години в които живеят и да не забравят и винаги да тачат родовите си корени. В своето уводно слово войводата на врачанските македонци Огнян Филипов отбеляза, че за 15 години дружеството укрепна, а членовете вече са над 1000, води организиран живот, като само през юбилейната година, голяма част от дружеството посетиха градовете Благоевград, Сандански, Петрич, Мелник и Гоце Делчев, където на среща с кметовете бяха информирани за социално икономическото развитие на тези градове от Пиринския край. През август пък три дни във Врачанския балкан оттекваше хубавата македонска песен, а през октомври врачанските македонци стигнаха и до красивият град Охрид с прекрасното си езеро.
Юбилярите бяха поздравени от състав за художествени танци от врачанския младежки дом с ръководител Анелия Цветкова, от финалистите в култовото предаване на БТВ”България търси талант” 16 годишните Оливър Карамелски и Здравко Илиев, които демонстрираха „Бийт-бокс” както и от Ансамбъла за танци на Община Мездра с ръководител Мирослав Аспарухов. До ранни зори в заведението „Славянски кът 4” оттекваха песните на гост музикант и певеца Живко Ламбески от Македония.

Няма коментари:

Публикуване на коментар